Congres/symposium

PLNT
Langegracht 70
2312NV Leiden

Het Onderwijsfestival is vol, aanmelden is helaas niet meer mogelijk.

Interesse in vernieuwend onderwijs, vragen erover of een goed idee om te delen? Op het Onderwijsfestival zijn studenten en medewerkers van harte welkom om mee te denken en praten over onderwijsvernieuwing.

Dit universiteitsbrede evenement is dé gelegenheid om inspiratie en nieuwe ideeën op te doen en vernieuwende voorbeelden op het gebied van onderwijs en onderwijsvernieuwing met elkaar te delen. Naast een keynote van professor Helen Walkington over onderzoekend leren, wordt het programma gevuld door studenten en docenten die de onderwijsvisie vorm geven.

Met de onderwijsvisie Learning@LeidenUniversity is in acht ambities verwoord hoe we ons onderwijs verder willen vernieuwen. Doel is studenten te laten uitgroeien tot academische en maatschappelijk betrokken professionals die over grenzen heen kunnen kijken. Er gebeurt binnen de universiteit al heel veel om de ambities uit de onderwijsvisie te vertalen in onderwijs en beter zichtbaar te maken in opleidingen. Dit laten we zien op het Onderwijsfestival op 19 juni 2018.

Keynote speaker: professor Helen Walkington

Prof.dr. Helen Walkington van Oxford Brookes University heeft haar eigen onderzoekservaring gebruikt om een onderzoekende houding in haar studenten te bevorderen. Hierbij heeft ze bijvoorbeeld mogelijkheden gecreëerd voor studenten om veldonderzoek uit te voeren en krijgen zij ook de kans hun werk via publicaties te verspreiden. Walkington deelt deze ervaringen op het Onderwijsfestival en beantwoordt vragen over haar methode.

Programma

Host/moderator: Bastiaan de Roo, PLNT Leiden Centre for Innovation and Entrepreneurship.

12:30‑13:00

Ontvangst

13:00‑13:10

Opening door vice-rector magnificus Hester Bijl

13:10‑13:25

Student-spreker: Chantal Blom, Leiden University Green Office: Facing the future: a student's perspective on good education

13:25‑14:00

Keynote door Professor Helen Walkington, Oxford Brookes University: Integrating research and teaching: strategies for engaging students in research and dissemination

14:10‑14:40

Ronde 1

14:50‑15:20

Ronde 2

15:30‑16:00

Ronde 3

16.10‑16.30

Afsluiting door Hester Bijl

16:30‑16:40

Rap-up door Aoali Kananpur, monologue artist

16:40‑18:00

Borrel

Blokkenschema

Studentendenktank

Wil je op 19 juni met medestudenten en deskundigen meedenken over de toekomst van het onderwijs van de Universiteit Leiden? Meld je dan aan voor de Studentendenktank van de Leiden Teachers' Academy.

Hoe ziet jouw ideale onderwijs eruit en welk onderwijs komt daar nu het dichtst bij in de buurt? Praat en denk mee - zet je eigen expertise en ervaring in. We hebben je nodig!
Bekijk bovenstaande animatie en schrijf je in.