Ceremonie

Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Lorentzzaal

Jonge wetenschappers onderzoeken nu én in de toekomst belangrijke maatschappelijke en wetenschappelijke vraagstukken. Dat vraagt om een interdisciplinaire benadering en om nauw contact met de samenleving.

De Universiteit Leiden wil graag faciliteren dat jonge wetenschappers binnen haar organisatie kennis met elkaar delen en zich professioneel en persoonlijk ontwikkelen door over de grenzen van hun eigen disciplines met elkaar samen te werken.

De Young Academy Leiden (YAL) is een groep jonge wetenschappers met passie voor hun werk en de wetenschap in het algemeen. Ze bevordert interdisciplinaire samenwerking tussen de verschillende disciplines in Leiden en Den Haag, stimuleert de interactie tussen wetenschappers en de samenleving en laat de stem van jonge wetenschappers horen in discussies over onderzoek en onderwijsbeleid aan de Universiteit Leiden.

Op 20 maart vindt de officiële installatie van de leden van YAL plaats. U bent van harte uitgenodigd om deze feestelijke bijeenkomst bij te wonen. Er zijn voordrachten door Carel Stolker, Hester Bijl, de voorzitter van YAL Tom Louwerse en een muzikale omlijsting door studenten van het Practicum Musicae.

In verband met het beperkte aantal zitplaatsen in de Lorentzzaal vragen wij u vriendelijk u hier aan te melden.