Kandidaten Faculteitsraad FWN bekend – geen stemming personeelsgeleding

15 maart 2019

Op 5 en 6 maart konden studenten en staf zich verkiesbaar stellen voor de Faculteitsraad van de Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen. Voor de personeelsgeleding meldden zich evenveel kandidaten als zetels, voor de studentengeleding  is bij de universitaire verkiezing wel wat te kiezen.

Kandidaten personeelsgeleding

Voor de personeelsgeleding van de Faculteitsraad waren evenveel kandidaten als zetels, wat betekent dat alle kandidaten direct gekozen zijn in de Raad. De zetelverdeling is als volgt:

• Lijst LACDR/LIC
    Coen van Hasselt, LACDR
    Sander van Kasteren, LIC
    Sylvestre Bonnet, LIC
  • Lijst Harde Bèta's
    Anthony Brown, Sterrewacht
    Martina Huber, LION
  • Lijstlnterdisciplinair
    Sander Hille, MI
  • Lijst Groen Alternatief
    Klaas Vrieling, IBL

Het faculteitsbestuur brengt haar felicitaties over aan de gekozen medewerkers.

Kandidaten studentengeleding

Voor de studentengeleding van de Faculteitsraad aanvaardde het stembureau de kandidaatstelling van vier lijsten:

• Lijst ONS Leiden
  • Lijst Vooruitstrevende Studenten (LVS)
  • Lijst CSL
  • Lijst Liberale Studentenpartij (LSP)

In totaal kandideerden zich 48 studenten voor 8 beschikbare studentenzetels. Bekijk hier de kandidatenlijst.

Verkiezingen: alleen studenten stemmen

Van 8 tot en met 11 april vinden de universitaire verkiezingen plaats voor de Universiteitsraad en Faculteitsraad. Voor de personeelsgeleding van de Universiteitsraad wordt pas in 2020 gestemd; dit gebeurt iedere twee jaar. Daarom hoeven personeelsleden van de Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen dit jaar niet te stemmen.

Studenten van de Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen stemmen wel in 2019. Zij kunnen een stem uitbrengen voor de studentengeleding in de Universiteitsraad en de studentengeleding in de Faculteitsraad.

Alles over de universitaire verkiezingen