Sociaal

Het goud van de BV Nederland: Museumnacht-lezing Kees Goudswaard

15 mei 2019

Hoeveel goud heeft De Nederlandsche Bank in bezit? Ligt dat allemaal in Nederland opgeslagen? En waarom hebben we dat goud?

Het thema van Museumnacht Leiden 2019 is goud en daarom geeft hoogleraar Economie Kees Goudswaard een lezing over Het Goud van de BV Nederland. In de lezing is aandacht voor onder meer de functie van goud, de geschiedenis en de toekomst van de Nederlandse goudvoorraad en wereldwijde ontwikkeling van de goudprijs.

Wat?

• Lezing Het Goud van de BV Nederland door Kees Goudswaard

Waar?

• Academiegebouw

Wanneer?

• Zaterdag 18 mei van 21.15 tot 21.45 uur

Kom jij ook naar de lezing van Kees Goudswaard?

Een passe-partout voor de Museumnacht Leiden kost € 14,00. LUF-studentleden en studenten met een CJP-pas krijgen korting.

Meld je aan voor de Museumnacht

De lezing van Kees Goudswaard is een van de vele activiteiten die tijdens de Museumnacht op 18 mei plaatsvinden in het Academiegebouw van de Universiteit Leiden. De Museumnacht is hét jaarlijkse evenement waar Leiden laat zien wat ze op cultureel gebied te bieden heeft.

Bijna alle musea openen hun deuren en door de hele stad zijn activiteiten en optredens. Omdat de Universiteit Leiden dit jaar 444 bestaat, pakken we groots uit in het Academiegebouw.