Heb je even tijd voor de schurftmijt?

Wil jij meedoen aan het onderzoek van de GGD Hollands Midden naar het vóórkomen van schurft onder Leidse studenten?

De vragenlijst is kort maar geeft de GGD belangrijke informatie over de verspreiding van schurft onder Leidse studenten.

Klik hier de vragenlijst aan

Er is ook nog een vervolgvragenlijst die je alleen krijgt al je je ervoor aanmeldt. Die wordt ergens in de komende maanden verstuurd. Onder de aanmelders worden vijf cadeaubonnen verloot.

Meer over de vragenlijsten

De media-aandacht rondom schurft de afgelopen tijd zal je vast niet ontgaan zijn. Het lijkt erop dat schurft steeds meer voorkomt onder studenten. Om hier meer over te kunnen zeggen doet de GGD Hollands Midden onderzoek. Via een vragenlijst wordt onderzocht hoe vaak schurft voorkomt onder studenten in Leiden. Aansluitend hieraan kun je aangegeven of we je mogen benaderen voor het tweede deel van het onderzoek

Dit tweede deel richt zich op het bepalen van risicofactoren voor het oplopen van schurft. Lopen sommige studenten nu meer risico dan anderen? Met deze informatie kan de GGD gerichtere voorlichting geven en acties ondernemen. Als beloning voor het invullen van deze vragenlijst verloten we vijf cadeaubonnen. Als je mee wilt doen, krijg je deze vragenlijst ergens in de komende maanden.

Lees onderaan deze pagina hoe je privacy is geregeld.

Wat is schurft?

Schurft (scabiës) is een besmettelijke huidaandoening die wordt veroorzaakt door de scabiësmijt. Eén van de belangrijkste verschijnselen is jeuk. Die kan over het hele lichaam voorkomen en geeft vooral last als het warm is en 's nachts. Op de huid kunnen blaasjes en rode bultjes ontstaan, bijvoorbeeld tussen de vingers en op polsen en voeten.

Schurft komt vaker voor onder groepen mensen die dicht op elkaar leven. Besmetting kan plaatsvinden door intensief lichamelijk contact met iemand die schurft heeft. Schurft is goed te behandelen met medicijnen. Ga bij klachten die op schurft duiden naar de huisarts of de GGD.

Ook hier kun je de vragenlijst aanklikken

Voorkeursplaatsen schurftmijt

Privacy

Alle gegevens van het onderzoek worden anoniem verwerkt volgens de richtlijnen van de AVG. Meer informatie hierover en over je rechten als deelnemer van dit onderzoek vind je op deze website. Wil je meer weten over het onderzoek, neem dan contact op met het team Algemene Infectieziektebestrijding: infectieziektenhm@ggdhm.nl.