Nieuwe interface voor de Catalogus

Op 16 juli krijgt de Catalogus van Universitaire Bibliotheken Leiden (UBL) een nieuwe interface. De indeling van de nieuwe interface is gebaseerd op het zoekgedrag en de wensen van de gebruikers. Daarnaast is het voortaan eenvoudiger om via tablets en smartphones in de Catalogus te zoeken. De nieuwe interface sluit goed aan bij de vormgeving van de UBL-website.

Per titel is voortaan bijvoorbeeld te zien of het om een peer reviewed artikel gaat en of het artikel toegankelijk is via open access. Het is ook eenvoudiger om eerdere zoekacties op te zoeken en te herhalen. De indeling van de filters is aangepast en sluit beter aan bij de keuzes die de gebruikers van de Catalogus maken. Via ‘my favorites’ is het eenvoudiger om eigen lijstjes te maken en te beheren. Wie in de Catalogus e-shelves heeft aangemaakt hoeft zelf geen actie te ondernemen om deze in de nieuwe versie terug te halen, want de e-shelves worden automatisch overgezet naar de nieuwe labelstructuur.

In de periode van 16 juli tot en met 27 juli is het nog mogelijk om de vorige versie van de interface via een knop in de nieuwe interface te gebruiken. Gebruikers van links zullen merken dat de links in deze periode nog verwijzen naar de vorige versie van de interface. Daarna worden de links automatisch doorgezet naar de nieuwe omgeving.