Universiteit Leiden

nl en

Zin in avontuur? Geef je op voor het Study Abroad Festival!

Wil je nieuwe culturen leren kennen en vrienden voor het leven maken? Zie jij het zitten om een semester in het buitenland te studeren als onderdeel van je bachelor of master? Kom dan op 12 oktober naar het Study Abroad Festival in Leiden.

Van huisvesting tot taaltesten

Tijdens het festival ontvang je informatie over de praktische zaken die komen kijken bij een studie in het buitenland. Laat je informeren over huisvesting, verzekeringen, studiebeurzen en Engelse taaltesten en praat met onze loopbaanadviseurs hoe jij je (internationale) carrièrekansen kunt vergroten. Je vindt het volledige programma op onze website.

Ervaringsdeskundigen

Wie kan je beter adviseren over een studie in het buitenland dan studenten die zelf een semester bij een van onze partneruniversiteiten gestudeerd hebben? Iris is net terug uit Australië: ‘Als je nog niet zeker weet of het iets voor je is, raad ik je aan om met veel mensen te praten over hun ervaringen. Ik kan je echter nu al verzekeren dat je de tijd van je leven in het buitenland zult hebben!’ 

Voormalig uitwisselingsstudenten spelen een belangrijke rol op het festival en zullen tijdens de Meet & Greet al je vragen beantwoorden. Ook buitenlandse uitwisselingsstudenten die momenteel in Leiden studeren vertellen je graag meer over het studentenleven aan hun thuisuniversiteit.

Fabianne in Seoul

‘'Anyeong Haseyo! Helaas niet meer vanuit Korea, maar vanuit Nederland. Ik heb een semester gestudeerd aan Korea University in Seoul, Zuid-Korea. Waarschijnlijk een van de engste dingen die ik ooit heb gedaan, maar ook een van de beste keuzes die ik ooit heb gemaakt. Natuurlijk is het spannend, een uitdaging. Je moet als het ware een nieuw leven opbouwen in een nieuwe stad, maar je ontwikkelt jezelf en houdt er des te meer aan over. Je studeert in een compleet nieuwe setting, komt geweldige mensen tegen, maakt vriendschappen met mensen van over de hele wereld en leert andere culturen kennen. Ik garandeer je, het is een beslissing waar je geen spijt van zal krijgen!’

Bao in Vancouver

‘Een semester in Vancouver, Canada was een unieke ervaring om meer van de wereld te zien en het studeren op een andere manier te beleven. Dankzij mijn periode in het buitenland heb ik mezelf beter leren kennen en heb ik talloze nieuwe vrienden van over de hele wereld gemaakt. Daarnaast was het bezoek aan Vancouver een geweldige kans om de Canadese cultuur en natuur op een fantastische manier te beleven. Ben jij iemand die zichzelf durft uit te dagen en verder durft te kijken dan de horizon? Meld je aan, waag een sprong in het diepe en ontdek waar je terecht komt!’

Iris in Melbourne

‘Ik heb één semester aan Monash University in Melbourne gestudeerd. Als onderdeel van mijn bachelor psychologie heb ik daar mijn vrije minor ingevuld en heb ik me kunnen verdiepen in andere vakgebieden, zoals criminologie, gezondheidssociologie, Australische cultuur en antropologie. Studeren in het buitenland geeft je niet alleen de kans om jezelf te ontwikkelen op academisch gebied, maar ook als persoon!’

Meld je online aan!

Het Study Abroad Festival vindt plaats op vrijdag 12 oktober van 13:15 uur tot 18:30 uur (inloop vanaf 12:30 uur) op de Science Campus, Einsteinweg 55 in Leiden. Meld je vooraf aan en bekijk het programma. Vergeet niet onze Facebook-pagina te liken en te stemmen op je favoriete film tijdens onze Study Abroad Film Contest!

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie