Warmetruiendag op 15 februari

Trek je warme trui aan: op vrijdag 15 februari staat in veel universitaire gebouwen in Leiden en Den Haag de verwarming voor één dag op 16 graden. Zoals elk jaar doet de universiteit weer mee met Warmetruiendag.

Warmetruiendag is een landelijk initiatief om aandacht te vragen voor energiebesparing. Als iedereen wat bewuster met energie om gaat, kan het milieu worden ontzien. Het Leiden University Green Office en Green Keys grijpen Warmetruiendag aan voor een week vol activiteiten over duurzaamheid. Tijdens Sustainabililty Week organiseren zij lezingen, workshops en een filmavond over allerlei duurzame initiatieven.

Deelnemende gebouwen

In de volgende gebouwen gaat de verwarming omlaag:

🌱 Kamerling Onnes Gebouw
🌱 Reuvens 2
🌱 Student Centre Plexus
🌱 University Sports Centre
🌱 P.J. Veth
🌱 Johan Huizinga
🌱 Lipsius
🌱 P.N. van Eyckhof
🌱 Van Wijkplaats
🌱 Matthias de Vrieshof
🌱 Gorlaeus Lecturehall
🌱 Gravensteen
🌱 Pieter de la Courtgebouw
🌱 Oude UB (Rapenburg 70)

Op de dag zelf wordt in de betrokken gebouwen via banners en op informatieschermen duidelijk aangegeven dat het er frisser is dan gebruikelijk.

Niet te missen

Help je studiegenoten of collega's herinneren om vrijdag 15 februari een warme trui aan te trekken! Als iedereen ervan weet, is iedereen er ook op voorbereid en kun je afspreken samen te genieten van een kop warme chocolademelk, al dan niet met slagroom. En deel jouw Warmetruiendag-moment op social media met #warmetruiendag of #warmsweaterday!

Sustainability Week programma

Een workshop duurzaam koken, paddenstoelen leren kweken op koffiedik, of een fietstocht langs duurzame bedrijven en horeca: tijdens de Sustainability Week laten het Leiden University Green Office en Green Keys je op allerlei manieren nadenken over duurzaamheid.

Bekijk het volledige programma van Sustainability Week

Volg het Leiden University Green Office op Facebook of Instagram