Werk mee aan innovatie in je eigen onderwijs

Denk jij soms ook: ‘dat zou toch beter en sneller moeten kunnen binnen de universiteit?’ Goed nieuws: jíj hebt een mening en je bent ook nog eens ervaringsdeskundige. Daar kan je wat mee bij het project Studenten als Partners (StAP).

Studenten als Partners is een project waarbij jij als student je eigen innovatie-idee kunt aandragen én uitvoeren ter verbetering van de learning experience. Jouw idee richt zich op onderwijsinnovatie binnen jouw eigen studie, faculteit of voor de hele universiteit. Hoe je dat precies wil doen, bedenk je in een groepje van 2 à 3 studenten en in de uitvoering werk je samen met stafleden. Of jouw plan haalbaar is, onderzoek en test je in de praktijk door middel van een interventie. Daar is projectbudget voor beschikbaar.

Het project

Binnen het thema learning experience mag je alles doen, behalve het inhoudelijk veranderen van een vak. Je project kan gaan over het verduurzamen van de universiteit, het voorkomen van burn-outklachten bij studenten tot het verbeteren van de arbeidsmarktvoorbereiding; wat jij belangrijk vindt! Naast het onderwerp, staat ook de interventie van het project niet vast. Welke interventie het beste past bij jouw project onderzoek je door middel van de onderzoeksmethode Action Research. Zo krijg je met jouw idee het beste resultaat.

Voordelen

• Je eigen learning experience verbeteren
  • Training in Action Research
  • Mogelijke publicatie
  • Je netwerk vergroten
  • Vergoeding: Financieel of ECTS *

* Kijk op de website voor meer informatie over de vergoeding.

Voorwaarden

De voorwaarde voor dit project is dat jij student bent en in jouw project samenwerkt met universitaire medewerkers. Je hoeft jouw plan namelijk niet in je eentje uit te voeren. Je krijgt begeleiding in het opzetten van je onderzoek en trainingen gericht op het uitvoeren van je project. Uiteindelijk schrijf je een aanbevelingsrapport aan de faculteit, gebaseerd op jouw onderzoek.

Hoeveel tijd je aan het project kwijt bent is afhankelijk van de grootte van het project en of je samenwerkt in een team van twee of drie studenten. Als je acht uur per week aan het project besteedt, dan zit je waarschijnlijk goed. Die uren mag je zelf indelen, omdat jij de kartrekker bent in het project. Een project mag maximaal tien maanden duren.

Deadlines

Van 26 augustus t/m 22 september 2019 kun jij je aanmelden voor Studenten als Partners via het aanmeldingsformulier op de website.

Nadat je je hebt aangemeld krijg je uiterlijk 2 oktober feedback. Je hebt tijd om die feedback te verwerken tot 20 oktober. De uiterlijke deadline voor het indienen van je projectplan met geïmplementeerde feedback is 20 oktober 2019.

We laten je weten of je geselecteerd bent op 1 november 2019. Als je geselecteerd bent kun je beginnen met je project op 4 november 2019.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de website. Daar vind je antwoorden op veelgestelde vragen, beschrijvingen van bestaande StAP-projecten (de proeftuinprojecten) en informatie over de onderzoeksmethode Action Research die bij het project hoort.