Universiteit Leiden

nl en

Leids Universitair Studentenplatform

Het Leids Universitair Studentenplatform adviseert het College van Bestuur - en in het bijzonder de vice-rector magnificus en portefeuillehouder onderwijs - over actuele onderwerpen op het gebied van onderwijs en studentenzaken. Het LUS is in het najaar van 2013 opgericht.

Het platform bestaat voor elk overleg uit een wisselende groep van studenten. Er wordt gesproken over ad hoc-thema’s en er wordt flexibel ingespeeld op de Leidse onderwijsagenda. Ook organiseert het platform ontbijtbijeenkomsten met het College van Bestuur en studenten over onderwijs in het algemeen.

Voorzitter (LUMC) 

Nienke Wit

lus@sea.leidenuniv.nl 

Archeologie

Anika Hellemons

anikahellemons@gmail.com

Geesteswetenschappen

Lian Hof

l.x.t.hof@umail.leidenuniv.nl

Governance and Global Affairs 

Dennis Hulsbosch

dennishulsbosch@me.com

LUMC

Elise van Wijk

evvanwijk@gmail.com

Rechtsgeleerdheid 

Anne van Zuijlen

annevanzuijlen@hotmail.com

Sociale Wetenschappen

Martzen Groenveld

martzengroenveld@hotmail.com

Wiskunde en Natuurwetenschappen

Dominique Vis

dominiquevis@gmail.com

Het LUS is verantwoordelijk voor de uitreiking van de Leidse Onderwijsprijs. Deze prijs gaat naar een universitair docent die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt op het gebied van onderwijs. De prijs wordt uitgereikt tijdens de opening van het academisch jaar.

Nomineer je docent

Geeft jouw docent het beste onderwijs en maakt hij of zij daarnaast gebruik van innovatief en interactief onderwijs? Nomineer hem of haar dan voor de Leidse Onderwijsprijs! Niet alleen geeft deze prijs toegang tot de Teachers’ Academy, ook gaat de winnaar naar huis met een beurs van 25.000 euro.

Tot en met 12 april 2019 kun je de nominatie voor blok 1 insturen via het nominatieformulier. Later dit jaar is het ook mogelijk om docenten in latere blokken te nomineren. De onderwijsprijs wordt uitgereikt tijdens de opening van het academisch jaar. De genomineerde moet...

 • actief werken aan het verbeteren van zichzelf en het onderwijs;
 • veel creatieve ideeën hebben voor het overbrengen van kennis tijdens de colleges en werkt zo mee aan onderwijsvernieuwing binnen het vakgebied en Universiteit Leiden;
 • een duidelijke affiniteit hebben met het vakgebied, en passie voor het vak;
 • dit over weten te brengen op studenten, door een brug te slaan naar de arbeidsmarkt, actualiteit en onderzoek;
 • zich niet alleen bezighouden met onderwijs, maar ook studenten zoveel begeleiden mogelijk bij hun persoonlijke ontwikkeling;
 • ervoor zorgen dat studenten gestimuleerd worden en actief meedoen met het college.

Vragen over het nomineren zelf of over de verdere procedure van de onderwijsprijs kunnen gesteld worden aan de LUC contactpersoon via lus@sea.leidenuniv.nl.

Lees meer over de winnaar van de Leidse Onderwijsprijs in 2018.

Naast themabijeenkomsten, waarin met het College van Bestuur van gedachten wordt gewisseld over een specifiek thema zoals diversiteit of inspirerend onderwijs, organiseert het studentenplatform ook de Breakfast Club. Tijdens deze ontbijtbijeenkomsten wordt er gesproken met het College van Bestuur en verschillende groepen studenten.

Alle bijeenkomst van het LUS vinden plaats in het restaurant van de Faculty Club (Rapenburg 73, Leiden). Heb je ideeën voor thema's van een breakfast club of wil je een bijeenkomst bijwonen? Mail dan maar lus@sea.leidenuniv.nl

Alle studenten van de Universiteit Leiden zijn welkom bij de LUS-bijeenkomsten en Breakfast Clubs. De voertaal is in principe Nederlands, maar kan op verzoek worden veranderd in Engels. Sommige bijeenkomsten zijn speciaal gericht op internationale studenten. 

Aankomende evenementen 

Voor het academisch jaar 2018-2019 zijn de volgende data geprikt waarop de LUS breakfastclubs plaats zullen vinden: 

 • Wo 19 september van 9.00 – 11.00 uur
 • Wo 17 oktober van 9.00 – 11.00 uur 
 • Vr 16 november van 9.00 – 11.00 uur
 • Vr 14 december van 9.00 – 11.00 uur
 • Ma 14 januari van 9.00 – 11.00 uur
 • Do 21 februari van 9.00 – 11.00 uur
 • Ma 11 maart van 9.00 – 11.00 uur
 • Vr 26 april van 9.00 – 11.00 uur 

Volg het LUS voor de exacte tijdstippen en locaties van de evenementen op Facebook!

Verslagen

2018-2019

2017-2018

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie