Universiteit Leiden

nl en

Studentenpsychologen

De hulp van de studentenpsychologen is laagdrempelig, dus voel je welkom problemen voor te leggen, bijvoorbeeld tijdens het open spreekuur. 

Begeleiding van de studentenpsychologen is in principe bedoeld voor voltijd- en deeltijdstudenten van de Universiteit Leiden; niet voor keuzevakstudenten, promovendi, extranei, aankomende studenten en alumni. 

Open spreekuur in Leiden

Studenten van de Universiteit Leiden met studieproblemen of persoonlijke problemen zijn welkom op het open spreekuur van de studentenpsychologen. Dat is op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 11.00 en 11.45 uur. Je kunt je melden bij Student Support Services op Kaiserstraat 25 in Leiden. Omdat zich vaak meerdere studenten melden, is er meestal tien minuten tot een kwartier de tijd om de problemen kort in kaart te brengen. Er is een maximum aantal studenten dat tijdens het spreekuur gezien kan worden. Zorg dat je ruim vóór 11.45 uur aanwezig bent. Bij extreme drukte moet je misschien een andere keer terugkomen.

Inschatting

Aan de hand van jouw verhaal kijken de studentenpsychologen samen met jou wat een goede vervolgstap is. De studentenpsychologen geven begeleiding bij problemen die de studie direct raken. 

Soms is eenmalig advies en het geven van informatie en tips voldoende. In veel gevallen wordt verwezen naar een van de workshops en trainingen op het gebied van studievaardigheden of persoonlijke ontwikkeling. Ook is een kortdurende individuele begeleiding een optie.

Tot slot kan er worden geadviseerd over verwijzing naar andere instanties, voor meer specialistische of langer durende hulp. In zulke gevallen heb je ook altijd een verwijzing nodig van de huisarts.

Spreekuur in Den Haag

In Den Haag houden de studentenpsychologen op woensdag spreekuur op de locatie:
Studentencentrum Beehive
Turfmarkt 104
2511 DC  Den Haag. 
Maak eerst een afspraak via 071 527 8026, voordat je langs komt. Vervolgafspraken zullen plaatsvinden in Den Haag of Leiden.

Vraagbaak

Vind je een bezoek aan het open spreekuur een te grote stap? Dan kun je ook eerst je vraag per e-mail stellen, of de vraagbaak van de studentenpsychologen raadplegen.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie