Universiteit Leiden

nl en

Studentenpsychologen

De hulp van de studentenpsychologen is laagdrempelig. Maak gerust een afspraak om je problemen te bespreken.

De studentenpsychologen kunnen je helpen bij zowel studiegerelateerde als persoonlijke problemen.

Voor wie?

Je kunt bij de studentenpsycholoog terecht als je ingeschreven staat als student aan de Universiteit Leiden. Alumni, keuzevakstudenten, promovendi en toekomstige studenten kunnen hier geen gebruik van maken.

Wat kan de studentenpsycholoog doen?

Tijdens het eerste gesprek bespreek je je situatie en bekijken jullie samen wat de beste vervolgstap is. In sommige gevallen kan de psycholoog je direct advies of informatie geven waarmee je het probleem kunt oplossen, en is één gesprek voldoende. Zo kun je bijvoorbeeld het advies krijgen om een workshop of cursus te volgen om je te helpen bij je studievaardigheden of je persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast kan de studentenpsycholoog je ook kortdurende individuele begeleiding bieden. Als je gespecialiseerde of langdurige hulp nodig blijkt te hebben, kan de studentenpsycholoog je helpen om hiervoor een verwijzing te krijgen van je huisarts.

Hoe maak ik een afspraak?

Maak een afspraak voor een eerste gesprek via het online afsprakensysteem. Het eerste gesprek duurt maximaal 30 minuten.

Let op: maak nog geen vervolgafspraken via het online afsprakensysteem. Als je vervolgafspraken nodig hebt, neemt een medewerker van Student Support Services contact met je op.

De afspraken vinden plaats op de volgende locaties:

Leiden
Studentencentrum Plexus
Kaiserstraat 25
2311 GN Leiden

Den Haag
Studentencentrum Beehive
Turfmarkt 104
2511 DC  Den Haag

Dringend hulp nodig?

Heb je hulp of advies nodig bij een probleem dat niet kan wachten tot een afspraak? Bel tijdens kantooruren het secretariaat Student Support Services op 071-5278026 en laat je contactgegevens achter. Een studentenpsycholoog belt je dan zo snel mogelijk terug. In geval van ernstige en acute psychische klachten adviseren we veelal contact op te nemen met je eigen huisarts.

Buiten kantooruren kunnen studenten het best contact opnemen met de spoedposten in Leiden of Den Haag:
Spoedpost Leiden
Samenwerkende Huisartsendiensten Rijnland (SHR)
Telefoon: 0900-5138039
Adres: Albinusdreef 2 (LUMC)

Spoedpost Den Haag
Huisartsenpost SMASH:
Telefoon:070-3469669
Adressen: Charlotte Jacobslaan 10 (HAGA) / Bronovolaan 5 (Bronovo) / Lijnbaan 32 (Westeinde)

Vraagbaak

Vind je een bezoek aan het open spreekuur een te grote stap? Dan kun je ook eerst je vraag per e-mail stellen, of de vraagbaak van de studentenpsychologen raadplegen.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie