Universiteit Leiden

nl en

Financiële ondersteuning

Als student aan de Universiteit Leiden kom je mogelijk in aanmerking voor financiële ondersteuning via een aantal beurzen, fondsen en regelingen. Daarnaast geven veel bedrijven en organisaties studenten korting.

Coronavirus: compensatie vanuit DUO

Als je studievertraging oploopt door het coronavirus, heb je mogelijk recht op compensatie vanuit DUO. Denk hierbij aan een tegemoetkoming voor het wegvallen van je beurs of extra kosten vanwege studievertraging.

Financiële compensatie bij studievertraging

Als je studievertraging oploopt door een bestuursfunctie, topsport of overmacht kun je in sommige gevallen in aanmerking komen voor financiële ondersteuning vanuit de regeling Financiële Ondersteuning Studenten (FOS). Lees meer over financiële compensatie bij studievertraging

Overige beurzen en fondsen

Voor studie-gerelateerde activiteiten

Er zijn zowel beurzen om in Leiden te studeren, als in het buitenland. Lees er meer over op de beurzenwebsite.

Voor andere activiteiten

Er zijn beurzen en fondsen voor zowel studentenorganisaties als individuele studenten. Lees meer over financiële ondersteuning voor projecten en activiteiten.

Huurtoeslag

Als je een woning of kamer huurt kom je in sommige gevallen in aanmerking voor huurtoeslag. Bekijk voor meer informatie de website van de Belastingdienst. Als je hulp kunt gebruiken of advies nodig hebt over huurtoeslag, kun je contact opnemen met de Leidse Rechtswinkel (voor gratis juridisch advies) of het JIP (Jongeren Informatiepunt, voor gratis advies en informatie).

Studentenkorting

Veel organisaties en bedrijven bieden korting aan studenten. Bekijk altijd of er studentenkorting geldt als je gaat shoppen of een museum of evenement bezoekt. Er bestaan ook verschillende kortingskaarten voor studenten en jongeren. Zoals:

  • Leids Universiteitsfonds (LUF): als Studentenlid van het LUF krijg je korting bij deelnemende horecagelegenheden en winkels in Leiden en Den Haag.
  • CJP: voor korting op muziek, films, culturele evenementen en meer.
  • Knaek: voor studentenkorting in jouw stad.
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.