Universiteit Leiden

nl en

College- of registratiekaart

De college- of registratiekaart is je bewijs van inschrijving aan de Universiteit Leiden.

Digitaal

De collegekaart is digitaal en staat in de Universiteit Leiden-app.

Digitale collegekaart in de Universiteit Leiden-app

Download de Universiteit Leiden-app

Wanneer zichtbaar in de app?

Nieuwe studenten

De collegekaart verschijnt in de app binnen 3 dagen nadat je inschrijving definitief is, maar niet eerder dan 2 maanden voor de start van je opleiding.

Als je inschrijving definitief is, ontvang je daarvan een bevestiging vanuit uSis.

Zie je de collegekaart 3 dagen na je definitieve inschrijving nog niet in de app én start je opleiding wel binnen 2 maanden? Neem dan contact op met de ISSC helpdesk.

Herinschrijvende studenten

De Universiteit Leiden-app toont alleen je collegekaart voor het huidig academisch jaar. Als je je herinschrijft voor het volgende academisch jaar, wordt je collegekaart pas zichtbaar in de app op 1 september.

Heb je een bewijs van herinschrijving nodig vóór 1 september? Volg dan de instructies in deze FAQ.

Niet geldig voor toetsen

Je kunt je met je collegekaart niet identificeren bij toetsen. Daarvoor laat je je LU-Card zien, samen met een geldig identiteitsbewijs zoals je paspoort of Europese Identiteitskaart.

Altijd actueel

De collegekaart is realtime gekoppeld aan de gegevens in de studentenadministratie. De geldigheid van de kaart is eenvoudig te controleren, doordat de kaart altijd de huidige datum toont.

Geen collegekaartnummer

De digitale collegekaart heeft geen 'collegekaartnummer'. Als je een collegekaartnummer moet opgeven, bijvoorbeeld wanneer je boeken bestelt, dan kun je je studentnummer gebruiken (van uSis). 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.