Universiteit Leiden

nl en

Samenwerking met andere universiteiten

De Universiteit Leiden, de Technische Universiteit Delft en de Erasmus Universiteit Rotterdam werken al jaren samen op tal van terreinen in onderzoek, onderwijs en valorisatie. In 2012 is deze samenwerking uitgebreid en geformaliseerd in de strategische alliantie Leiden-Delft-Erasmus Universities.

De missie van de Universiteit Leiden, de Technische Universiteit Delft en de Erasmus Universiteit Rotterdam is: samenwerken vanuit de inhoud en de eigen sterktes om zo een bijdrage te leveren aan de wetenschappelijke, maatschappelijke en economische uitdagingen van deze tijd.

Drie universiteiten

De drie universiteiten zijn op hoog niveau functionerende universiteiten met een uitstekende internationale reputatie in onderzoek en onderwijs:

  • De Universiteit Leiden is een brede onderzoeksintensieve universiteit met een belangrijk aandeel fundamenteel onderzoek.
  • De Technische Universiteit Delft is een technische universiteit met breed spectrum aan ingenieurswetenschappen.
  • De Erasmus Universiteit Rotterdam is een maatschappelijk georiënteerde onderzoeksuniversiteit met een focus op de domeinen gezondheid, welvaart, cultuur en bestuur.

De kwaliteit, complementariteit en fysieke nabijheid van de drie universiteiten bieden unieke kansen voor structurele intensieve samenwerking.

Meer informatie kun je vinden op leiden-delft-erasmus.nl

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.