Universiteit Leiden

nl en

Financiële ondersteuning

Er zijn verschillende regelingen en mogelijkheden om financiële ondersteuning te krijgen als student aan de Universiteit Leiden. Ook kun je als student soms korting krijgen bij bepaalde bedrijven en organisaties.

Coronavirus: compensatie vanuit DUO

Als je studievertraging oploopt door het coronavirus, heb je mogelijk recht op compensatie vanuit DUO. Denk hierbij aan een tegemoetkoming voor het wegvallen van je beurs of extra kosten vanwege studievertraging.

Regeling financiële ondersteuning studenten

Als je door ziekte, handicap, zwangerschap, familieomstandigheden of iets dergelijks studievertraging oploopt, dan kun je in aanmerking komen voor financiële steun vanuit de universiteit via de regeling ‘Financiële Ondersteuning Studenten’.

Huurtoeslag

Als je een woning huurt in Nederland en aan bepaalde voorwaarden voldoet, dan kun je huurtoeslag krijgen. De website van de Belastingdienst biedt alle informatie rondom deze voorwaarden en het aanvragen van huurtoeslag.

Studentenkorting

Als je student bent kun je vaak korting krijgen bij verschillende organisaties en bedrijven. Vraag daar dus altijd naar als je ergens iets koopt. Ook zijn er enkele passen waarmee je studentenkorting kunt krijgen.

LUF

Het Leiden University Fund (LUF)  is een fonds dat subsidies verstrekt aan projecten van wetenschappers en faculteiten, het financiert bijzondere leerstoelen en voorziet studenten en alumni van een bijdrage aan voor en door hen georganiseerde activiteiten. Als je lid wordt van het LUF krijg je met je Student-pas korting bij de deelnemende Leidse winkels en horecagelegenheden.

CJP-kaart

Studenten onder de 30 kunnen een CJP-kaart aanschaffen, waarmee je korting krijgt op CD’s, films, culturele evenementen en nog veel meer (kijk naar het ‘<30 CJP’ logo).

Knaek-pas

De Knaek-pas (of Knaek-app) is er voor mbo-, hbo- en wo-studenten en is alleen geldig als je ook je collegekaart of LU-Card kunt laten zien. Hij wordt maar één keer per jaar uitgegeven, aan het begin van het collegejaar, dus je moet er op tijd bij zijn.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.