Universiteit Leiden

nl en

Studiefinanciering & OV-kaart

Als je studeert aan de Universiteit Leiden, dan kun je bij DUO terecht voor het aanvragen van studiefinanciering en een OV-kaart.

Studiefinanciering

De Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) is de uitvoeringsorganisatie van de Rijksoverheid voor het onderwijs. Als student van de Universiteit Leiden kun je (tot je 30e) studiefinanciering aanvragen. Dat is een gunstige lening als tegemoetkoming in de kosten van je studie.

OV-kaart

Studenten die studeren aan een Nederlandse universiteit kunnen bij DUO een OV-chipkaart (of ‘studentenreisproduct’, zoals DUO dit noemt) aanvragen. Bekijk op de website van DUO de voorwaarden en hoe je de OV-chipkaart kunt aanvragen.

Beëindiging van je studie

Let op! Als je studie is afgerond of als je stopt met je studie, dan moet je dit zelf aangeven bij DUO en je OV-kaart inleveren. Als je dit niet (op tijd) doet, kan het zijn dat je daar een boete voor krijgt.

Tegemoetkoming onkosten coschappen farmacie (juni 2020)

Als coassistent volg je een deel van je farmaceutische coschappen buiten Leiden. Er wordt vanuit gegaan dat je met het openbaar vervoer reist en daarvoor je ov- studentenkaart gebruikt. Het is dus verstandig dat je een ov- studentenkaart hebt die geldig is op weekdagen (zie regels DUO website). Indien je geen recht op een  ov- studentenkaart (meer) hebt, kom je in aanmerking voor een gedeeltelijke vergoeding in reiskosten. Deze wordt achteraf uitgekeerd. De hoogte van de tegemoetkoming wordt automatisch berekend door Kl-app (Klinische applicaties coschappen en stages). Voor dit programma krijg je bij aanvang van je farmaceutische coschappen en stages een persoonlijk account. Via dit account heb je inzage in de regeling en de vergoedingsbedragen die voor jouw situatie zouden kunnen gelden.

Voor alle coassistenten Farmacie geldt een standaard tegemoetkoming in reiskosten die je maakt om naar affiliatieapotheken te gaan op momenten dat je ov-studentenkaart niet geldig is (zaterdag en zondag) en voor andere onkosten. Deze tegemoetkoming bedraagt € 60,- per declaratieformulier. Bovenop de standaardvergoeding kom je mogelijk in aanmerking voor aanvullende vergoedingen. Die kun je lezen in de Regeling tegemoetkoming onkosten coschappen farmacie.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.