Universiteit Leiden

nl en

Gevolgen van de Brexit

Ben je een Britse burger die momenteel aan de Universiteit Leiden studeert? Of ben je een student aan de Universiteit Leiden en studeer je in het Verenigd Koninkrijk, of ben je dat van plan? Lees wat de Brexit voor jou betekent.

Bekijk de Engelstalige pagina.

Gevolgen van Brexit voor studenten in het Verenigd Koninkrijk

Voor EU-burgers die op de dag van de Brexit in het Verenigd Koninkrijk studeren of wonen, blijft het EU Settlement Scheme gelden na de Brexit, zelfs in het geval van ‘no deal’. Dit betekent dat je kunt blijven studeren of werken zoals je dat nu doet, en dat je toegang tot voordelen en diensten in het Verenigd Koninkrijk onveranderd blijft. Dit blijkt uit de beleidsnotitie waarin de Britse overheid uiteenzet hoe de rechten van burgers zullen worden beschermd bij een no deal-Brexit.

Check de gevolgen voor je collegegeld

Vraag bij je Britse Universiteit na of je collegegeld volgend jaar verandert door de Brexit. 

Erasmus+ programma

Als je start vóór 21 juni 2021

Als je met je studie of je stage in het Verenigd Koninkrijk start vóór 1 juni 2021 kom je in aanmerking voor een Erasmus+ beurs. Lees meer over Erasmus+ voor studie en Erasmus+ voor stages.

Als je start na 21 juni 2021

Het is nog niet duidelijk welke gevolgen de Brexit heeft als je met je studie of stage in het Verenigd Koninkrijk begint na 21 juni 2021. Mocht het zo zijn dat het Verenigd Koninkrijk geen deel meer uitmaakt van het Erasmus+programma (2021-2027), dan kun je een LUSTRA+beurs aanvragen. Houd er rekening mee dat de LUSTRA+beurs minder royaal is dan de Erasmus+beurs.

Zie ook de Nuffic Brexit Erasmus+ updates

Meer advies

Neem voor meer advies contact op met je buitenlandcoördinator.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.