Universiteit Leiden

nl en

Gevolgen van de Brexit

Ben je een Britse burger die momenteel aan de Universiteit Leiden studeert? Of ben je een student aan de Universiteit Leiden en studeer je in het Verenigd Koninkrijk, of ben je dat van plan? Lees wat de Brexit voor jou betekent.

Bekijk de Engelstalige pagina.

Gevolgen van Brexit voor studenten in het Verenigd Koninkrijk

Voor EU-burgers die op de dag van de Brexit al in het Verenigd Koninkrijk studeerden of woonden, blijft het EU Settlement Scheme gelden tot 30 juni 2021. Dit betekent dat je kunt blijven studeren of werken zoals je dat nu doet, en dat je toegang tot voordelen en diensten in het Verenigd Koninkrijk onveranderd blijft.

Check de gevolgen voor je collegegeld

Vraag bij je Britse Universiteit na of je collegegeld volgend collegejaar verandert door de Brexit. 

Erasmus+ programma

Als je start vóór 1 juni 2021

Als je met je studie of je stage in het Verenigd Koninkrijk start vóór 1 juni 2021 kom je in aanmerking voor een Erasmus+ beurs. Lees meer over Erasmus+ voor studie en Erasmus+ voor stages.

Als je start na Brexit

Het Verenigd Koninkrijk heeft besloten om niet langer deel te nemen aan het Erasmus+programma. Desondanks blijft de Universiteit Leiden zich inzetten voor de samenwerking met haar partners in het Verenigd Koninkrijk. Studenten kunnen zich nog steeds aanmelden voor een Erasmus+beurs voor hun studie of stage voor de studiejaar 2021 - 2022. Daarna blijft de Universiteit Leiden uitwisseling met Britse universiteiten ondersteunen via de LUSTRA+beurs. Let op: de LUSTRA+beurs is minder ruim dan de Erasmus+beus.

Zie ook de Nuffic Brexit Erasmus+ updates

Meer advies

Neem voor meer advies contact op met je buitenlandcoördinator.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.