Universiteit Leiden

nl en

Inschrijven voor vakken en tentamens

Verplicht voor alle onderdelen

Je moet je inschrijven voor alle onderdelen van je vakken, zoals hoorcolleges, werkgroepen en tentamens. Dit geldt zowel voor de verplichte onderdelen van je opleiding als voor studieactiviteiten binnen je keuzeruimte. Zonder inschrijving kun je niet deelnemen.

Uitzonderingen

Ben je een premaster student of gaststudent (je bent bij een andere universiteit ingeschreven) dan verloopt jouw inschrijving anders. Je ontvangt hierover bericht.

Plannen en inschrijven via MyStudymap

Je schrijft je in via MyStudymap. In dit systeem kun je je inschrijving van tevoren ook plannen. Zo kun je op je gemak alles klaarzetten en je bij de start van de inschrijfperiode in één keer inschrijven voor al je vakken. Let op: je planning is geen (voor)inschrijving en biedt dus géén garantie op een plek.

Hoe het werkt

Bekijk de uitleg en veelgestelde vragen over plannen en inschrijven in MyStudymap.

Wanneer?

Plannen

Collegejaar 2022-2023
Waarvoor Wie Wanneer
Tweede semester Bachelor & master Vanaf 15 november 2022 om 13.00 uur

Inschrijven

Collegejaar 2022-2023
Waarvoor Wie Wanneer
Tweede semester Bachelor Vanaf 13 december 2022 om 13.00 uur
Master Vanaf 14 december 2022 om 13.00 uur

Deadline

De uiterste inschrijfdatum vind je in de vakinformatie in de studiegids. Voor de meeste vakken kun je je inschrijven tot 14 dagen voor de start van het onderwijs.

Bij drukte: ticketsysteem

Op drukke momenten werkt MyStudymap met een ticketsysteem om te voorkomen dat het systeem overbelast raakt. Dat werkt als volgt:

 • Als je naar MyStudymap gaat, kom je in een wachtrij. Je ziet op welke plek je in de wachtrij staat en hoelang het ongeveer gaat duren. Je kunt ook instellen dat je een e-mail ontvangt kort voor je aan de beurt bent.
 • Als je aan de beurt bent, heb je tien minuten de tijd om in te loggen. Doe je dan niet, dan krijg je een nieuwe plek in de wachtrij.
 • Als je eenmaal bent ingelogd, kun je gaan plannen en/of inschrijven.

Status van je inschrijving

Op het statusscherm in MyStudymap kun je zien of je ingeschrijving is gelukt. Je krijgt in dat geval ook toegang tot de cursusomgeving in Brightspace en het vak verschijnt in je persoonlijke rooster in MyTimetable. Let op: aan het begin van de inschrijfperiode kan het erg druk zijn. Het kan daarom een paar uur duren voor al je inschrijvingen zijn verwerkt.

Tentamens: voorinschrijving bevestigen

Als je je inschrijft voor een tentamen is dat slechts een zogeheten voorinschrijving. Je moet je deelname hierna nog bevestigen in MyStudymap. Hetzelfde geldt voor je inschrijving voor een deeltentamen of deeltoets. Een inschrijving en bevestiging kun je tot uiterlijk tien dagen voor het tentamen of deeltentamen doen. Je ontvangt hierover ook bericht. Als je je deelname niet op tijd bevestigt, kun je niet meedoen aan het tentamen.

Vragen

Aanmelden onderwijs en tentamens

Hieronder vind je meer informatie over het aanmelden van onderwijs en tentamens. Klik op de link die voor jou van toepassing is.

Plannen

Collegejaar 2022-2023
Waarvoor Wie Wanneer
Eerste semester Bachelor & master Vanaf 15 juni 2022 om 13.00 uur
Tweede semester Bachelor & master Vanaf 15 november 2022 om 13.00 uur

 

Inschrijven

Collegejaar 2022-2023
Waarvoor Wie Wanneer
Eerste semester Bachelor Vanaf 12 juli 2022 om 13.00 uur
Master Vanaf 13 juli 2022 om 13.00 uur
Tweede semester Bachelor Vanaf 13 december 2022 om 13.00 uur
Master Vanaf 14 december 2022 om 13.00 uur
Deadlines voor inschrijving
Waarvoor Deadline
Werkgroep en/of hoorcollege 5 kalenderdagen voor de start van het onderwijs.
Tentamens en hertentamens (ook deel/tussentoetsen) 10 kalenderdagen voor de datum van het (her)tentamen

 

Een student dient zich in te schrijven voor de onderwijseenheid volgens het geldende inschrijfprotocol.
Volgens artikel 3.4.1.3 in het OER is met goedkeuring van het faculteitsbestuur bepaald, dat voor alle vakken van de faculteit Rechtsgeleerdheid de bovenstaande deadlines worden gehanteerd.

LET OP: MyStudymap vervangt het inschrijven via uSis.
Een belangrijke wijziging m.b.t. het inschrijven voor een tentamen is dat je eerst een voorinschrijving doet maar pas na bevestiging in MyStudymap een definitieve inschrijving krijgt. Doe je dat niet voor de 10e dag voor de tentamendatum, dan word je de 9e dag automatisch uitgeschreven voor het tentamen en mag je niet deelnemen.
Volg zorgvuldig het stappenplan hieronder op.

De Universiteit Leiden heeft een nieuw studentenportaal MyStudymap in gebruik genomen. Voor het nieuwe collegejaar moeten alle reguliere bachelor- en masterstudenten (van de universiteit Leiden) het onderwijs en de tentamens plannen, (voor)aanmelden en inschrijven in ‘Mystudymap’.

Let op: Gaststudenten (geregistreerd bij een andere universiteit in Nederland) die hier een keuze- of minorvak willen volgen kunnen geen gebruik maken van MyStudymap. Zie hiervoor de uitleg bij 'gaststudenten'.

Vanaf medio juni is het mogelijk om te plannen voor het eerste semester in MyStudymap en vanaf medio november voor het tweede semester.

Planning onderwijs én tentamens

 1. Log in bij het studentenportaal via deze link en klik op MyStudymap.
 2. Bij problemen met inloggen kijk hier.
 3. Zie voor de beschrijving van de vakken de studiegids.
 4. Open je studieplan in MyStudymap. Hier zie je je studieprogramma uitgesplitst in het 1e en 2e semester, en welke vakken je nog moet halen.   
 5. Kies per vak dat je wilt volgen:
  • één of meerdere studieactiviteiten (hoorcollege en tentamens)
  • Een werkgroep naar keuze. LET OP: de dag en tijd is alleen van de eerste bijeenkomst. Het kan dus elke week een ander tijdstip zijn.
  • En klik op ‘opslaan’.
  • Je kunt bij het 'Vrije Keuze/extra curriculair' ook een keuzevak/minorvak toevoegen. Je kunt een vak toevoegen vanuit de studiegids en een planning maken zoals hierboven vermeld. 
  • Vooraanmelding voor hertentamens is dan nog niet mogelijk. Deze gaan 30 dagen voor de tentamendatum open voor aanmelding via MyStudymap.
 6. Na de selectie kan je je conceptrooster bekijken.
 7. Weken met overlappende activiteiten zijn gemarkeerd met een rode stip.  
 8. Je kunt teruggaan naar je studieplan om een keuze te wijzigen.
 9. Heb je je rooster gecontroleerd dan ga je naar tabblad ‘Klaar voor verzending’.
 10. Controleer hier alles waar je je voor wilt aanmelden.
 11. Je hebt nu een planning gemaakt en alles ‘klaar’ gezet. Met het doorlopen van deze stappen is de aanmelding nog niet voltooid en geeft geen garantie op een plaats in de gekozen werkgroep.
 12. Je kunt de geplande aanmeldingen pas écht verzenden medio juli/december.
 13. Voor uitleg en veel gestelde vragen klik hier en kijk onderaan bij tabblad 'algemeen' van deze pagina en de hulpfunctie (rechts) in MyStudymap.

Inschrijven onderwijs én tentamens

Vanaf medio juli/december is het mogelijk om je voor de geplande activiteiten in te schrijven in MyStudymap. Je krijgt hiervan nog een geautomatiseerd bericht via email en berichtenservice. Bij drukte wordt gebruik gemaakt van een ticketsysteem. Zie voor meer informatie over het ticketsysteem onder tabblad 'algemeen'.

LET OP: 
Je bent niet aangemeld als je de door jou geplande onderwijsactiviteiten en tentamens niet verzend volgens onderstaand proces.

Je hebt pas toegang tot een vak in Brightspace als je je voor een activiteit hebt aangemeld volgens punt 1-9.

 1. Log in bij het studentenportaal via deze link en klik op MyStudymap.
 2. Bij problemen met inloggen kijk hier.
 3. De door jou geplande activiteiten en werkgroepen staan klaar om verzonden te worden.
 4. Je kunt eventueel nog wijzigingen doorvoeren.
 5. Klik op de blauwe knop ‘verzenden’.
 6. Het kan even duren voordat de vooraanmelding is voltooid.
 7. Bij tabblad ‘status inschrijving’ kan je zien hoe ver de aanmelding is afgerond.
 8. Als op het statusscherm staat ‘succesvol’ op alle onderdelen ben je klaar.
 9. Krijg je een melding dat een aanmelding niet is gelukt, maak dan een nieuwe planning voor dat vak en verzend opnieuw.
 10. LET OP: je hebt een vooraanmelding voor de tentamens. Deze moet je op een later moment nog bevestigen. Zie hieronder bij ‘tentamen bevestigen’.
 11. Is de aanmelding mislukt, mail direct naar het OIC met foutmelding en studentnummer. Doe dit in ieder geval vóór de sluitingsdatum in Mystudymap!
 12. Een werkgroep en/of hoorcollege sluit automatisch als hij vol is en 5 kalenderdagen voor de start van het onderwijs.
 13. De inschrijfmogelijkheid voor een (her)tentamen sluit automatisch 10 kalenderdagen voor de datum waarop het (her)tentamen wordt afgenomen. 
 14. Na sluiting van de aanmeldperiode in uSis is aanmelden voor een (her)tentamen niét meer mogelijk! Dit betekent dat je zonder tijdige aanmelding niet kunt deelnemen aan een (her)tentamen.
 15. Je bent verplicht bij deelname aan een (her)tentamen je LU-Card en geldig ID te kunnen laten zien.
 16. Voor uitleg en veel gestelde vragen klik hier en kijk onderaan bij tabblad 'algemeen' van deze pagina en de hulpfunctie (rechts) in MyStudymap.

Tentamen bevestigen:

 • Je moet je tentamen nog definitief bevestigen via MyStudymap.
 • Dat kan vanaf 30 dagen tot 10 dagen vóór de tentamendatum.
 • Log in het studentenportaal via deze link
 • Op het studenten portaal is een optie ‘tentamens’
 • Daar zie je een overzicht van je vooraanmeldingen. Klik bij elk vak afzonderlijk op JA of NEE.
 • Tot 10 dagen voor de tentamendatum kan je dat nog aanpassen.
 • Weet je zeker dat je niet gaat deelnemen aan het tentamen? Schrijf je dan helemaal uit voor het tentamen. Dat doe je zo:
  1. Studieplan openen
  2. Zet het vinkje uit bij het tentamen waar je je voor wilt uitschrijven
  3. Klik op opslaan
  4. Ga naar ‘klaar voor verzending’ en klik op verzenden
  5. Na verwerking is de uitschrijving te zien bij tabblad ‘status inschrijving’.
  6. Let op: Heb je je niet uitgeschreven voor het tentamen en doe je niet mee, dan krijg je de melding ND (niet deelgenomen) als resultaat.
 • BELANGRIJK om te weten: Heb je je tentamen niet bevestigd dan word je de 9e dag voor de tentamendatum uitgeschreven voor het tentamen. Je mag niet deelnemen aan het tentamen en aanmelding is dan niet meer mogelijk.

Controle tentamenaanmelding

Alléén op de volgende manier controleer je of je tentamenaanmelding -voorinschrijving én bevestiging - compleet is: 

 • Ga in MyStudymap naar 'Bevestig deelname tentamens'.
 • Controleer of het schuifje op JA staat.
 • Controleer in het ‘berichtencentrum’ of je inschrijving is bevestigd.

Eerstejaars voltijdstudenten (die in een tutorgroep zijn ingedeeld) worden door het OIC aangemeld voor het onderwijs.
Studenten in een tutorgroep moeten zichzelf wél aanmelden voor (her)tentamens. Zij krijgen per e-mail vanuit het OIC bericht wanneer en hoe zij zich voor tentamens kunnen aanmelden.

Eerstejaars studenten die niet in een tutorgroep zijn ingedeeld moeten zichzelf aanmelden voor onderwijs én (her)tentamens.

Hoe dit werkt lees je hierboven bij Bachelor en Master: Aanmelden onderwijs en tentamens in MyStudymap.

Gaststudenten die hier (minor)vakken volgen vanuit een andere universiteit, kunnen zich niet aanmelden via MyStudymap. Zij moeten zichzelf aanmelden voor onderwijs en (her)tentamens via uSis. Zie de vakbeschrijving van het betreffende vak in de studiegids. 

De inschrijfmogelijkheid voor onderwijs en tentamens voor vakken van semester 1, gaat open medio juli en voor vakken van semester 2 is dat medio december.

De inschrijfmogelijkheid voor alle hertentamens gaat 30 kalenderdagen voor het hertentamen om 13.00 uur open.

 1. Belangrijke tip! Klik in uSis op ‘inschrijven’ en kies voor ‘inschrijven via studieactiviteit'. Bij problemen met inloggen kijk hier.
 2. Check de roosters van de werkgroepen, hoorcolleges en tentamens op de website. 
 3. Bekijk je rooster via MyTimetable. Informatie is hier te vinden.
 4. Kies de vakken of de minor die je gaat volgen in MyTimetable. 
 5. Het Actnr. vind je onder de vaknaam in MyTimetable. Vul dat nummer in via uSis.
 6. Een werkgroep en/of hoorcollege sluit automatisch als hij vol is en 5 kalenderdagen voor de start van het onderwijs.
 7. De inschrijfmogelijkheid voor een (her)tentamen sluit automatisch 10 kalenderdagen voor de datum waarop het (her)tentamen wordt afgenomen. 
 8. Op de Tentamenkalender staan de tentamens op alfabet gesorteerd. De aanduiding H of T staat voor Hertentamen of Tentamen 1e kans.
 9. Rond de aanmelding af via je winkelwagen.
 10. Controleer altijd in je (studie)rooster in uSis of je aanmelding is gelukt!
 11. ls de aanmelding mislukt, mail direct naar het OIC met foutmelding en studentnummer. Doe dit in ieder geval vóór de sluitingsdatum in uSis!
 12. LET OP: Na sluiting van de aanmeldperiode in uSis is aanmelden voor een (her)tentamen niét meer mogelijk! Dit betekent dat je zonder tijdige aanmelding niet kunt deelnemen aan een (her)tentamen.
 13. Ga je toch niet aan het onderwijs of het tentamen deelnemen, meld je dan af in uSis.
 14. Je bent verplicht bij deelname aan een (her)tentamen je LU-Card en geldig ID te kunnen laten zien.

 

Overig onderwerpen mbt onderwijs en tentamens

Brightspace is de digitale leeromgeving van de Universiteit Leiden.  Daar vind je alle informatie per vak en over de vormen van onderwijs. 
Nadat je bent aangemeld in MyStudymap voor het onderwijs of tentamen van een vak, krijg je toegang tot dat vak in Brightspace. Meer informatie over Brightspace zie de website.

 1. Na aanmelding voor het onderwijs en/of tentamen in MyStudymap krijg je toegang tot de bijbehorende omgeving in Brightspace.
 2. Handleidingen voor Brightspace zijn beschikbaar op https://studentuniversiteitleiden.screenstepslive.com/. Verder staat er in elke Brightspace-omgeving een menu-item ‘Help’ waarmee je automatisch op de betreffende handleidingenpagina terechtkomt.
 3. Ongeveer 2 weken voor het onderwijs van een vak begint komt de informatie op Brightspace beschikbaar.
 4. Op Brightspace log je in met je ULCN account.
 5. Bij problemen met inloggen kijk hier.

Voor propedeusetentamens geldt dat er per jaar maximaal twee kansen bestaan om een tentamen te maken.

Studenten in een tutorgroep 
Studenten ingedeeld in een tutorgroep zijn verplicht deel te nemen aan de eerste kans én de tussentoets. Meer informatie krijg je via uMail.

Deeltijd- of voltijdstudent (niet in een tutorgroep)
Je hoeft niet deel te nemen aan de eerste kans, maar áls je deelneemt moet je wel minimaal een 4 behalen om toegang te krijgen tot het hertentamen.

Heeft een propedeusevak een tussentoets, dan is het afleggen van deze tussentoets voorwaarde om mee te kunnen doen aan het eerste tentamen. Studenten die de tussentoets van een vak missen kunnen dit vak alleen nog afronden door de herkansing te benutten.

Taaltoets

 • Onder alle propedeuse studenten (zowel voltijd als deeltijd) wordt een taaltoets afgenomen.
 • Studenten van de Juridische Opleidingen dienen de juridische taaltoets te maken. Studenten Criminologie dienen de criminologische taaltoets te maken.
 • De taaltoets dient te worden behaald om de propedeuse te kunnen behalen. 
 • Om toegang te krijgen tot de digitale leeromgeving van de Taaltoets in Brightspace, dien je je in te schrijven via Mystudymap voor het tentamen.
 • Hoe dit werkt lees je hierboven bij BA en MA: Aanmelden onderwijs en tentamens in MyStudymap.
 • Voor meer informatie over de taaltoets, oefenmateriaal (zoals oude taaltoetsen) en de afnamedata van de taaltoets wordt verwezen naar de taaltoetsomgeving op Brightspace.
 • Mededelingen over de taaltoets, zoals antwoordsleutels (publicatie binnen enkele dagen na de taaltoetsafname) worden ook op deze omgeving gepubliceerd. 
 • Begin tijdig met eventueel noodzakelijke voorbereidingen voor de taaltoets. Houd hierbij rekening met (her)tentamens van andere vakken die in dezelfde periode worden afgenomen als de taaltoets.

Meer informatie over LLP (verplichte tutoraatsbijeenkomsten en de taaltoets) vind je hier.

Onderstaande informatie heeft betrekking op het maken van tentamens op locatie.

Het kunnen aantonen van een geldig legitimatiebewijs tijdens het tentamen is verplicht. Daarnaast gelden er regels met betrekking tot de materialen die je naar het tentamen mee mag nemen.

Legitimatie tijdens een tentamen
Op het tentamen wordt de presentie genoteerd. Voor de legitimatie en het maken van een schriftelijk tentamen zijn de navolgende zaken vereist:

 • LU-Card én een geldig legitimatiebewijs. Let op: een kopie, al dan niet via een mobiel of een verlopen legitimatiebewijs wordt niet geaccepteerd.

Onder een geldig legitimatiebewijs wordt verstaan: een geldig paspoort, een geldig rijbewijs of -identiteitskaart. Wanneer je geen geldig legitimatiebewijs, als hiervoor genoemd, kan laten zien, kan je geen tentamen doen en moet je de tentamenruimte verlaten.

Tentamenuitrusting

 • pen, potlood type B of HB zwart, puntenslijper en gum,
 • wetboeken (indien nodig en toegestaan).  

Informatie over studiematerialen die op tentamens wel of niet mogen worden meege­bracht en informatie over besprekingscolleges en inzage tentamens wordt gepubliceerd in het werkboek van het betreffende vak en/of op Brightspace. Als het is toegestaan materiaal mee te nemen naar het tentamen, moet het voldoen aan de volgende eisen:  

Meegebrachte wetteksten of ander materiaal mag geen aantekeningen bevatten. Onder aantekeningen worden niet verstaan:

 • onderstrepingen, arceringen en markeringen met fluorescerende stift;
 • verwijzingen naar wetsartikelen;
 • verwijzingen naar jurisprudentie en andere literatuur, mits dit expliciet voor een bepaald tentamen is toegestaan;
 • randwoorden die door de uitgever van een wetgevingsbundel zijn aangebracht.  

Tijdens tentamens is het uiteraard verboden te roken, mobiele telefoons/iPads/tablets e.d. te gebruiken.

Je kunt in aanmerking komen voor een mondelinge of individuele herkansing op het moment dat:

 • je minstens één keer een 5 hebt behaald voor het betreffende vak in het huidige collegejaar of het collegejaar daarvoor.
 • alle overige cijfers zijn verwerkt in uSis (geldt voor alle opleidingen).
 • Bachelorstudenten: als na het behalen van je (bachelor) scriptie nog één vak open staat en in het desbetreffende semester geen gelegenheid meer is tot een regulier tentamen (is niet van toepassing in januari en juli/augustus ivm de ‘harde knip’).
 • Masterstudenten: als je de eindversie van je scriptie hebt ingeleverd en de scriptiebegeleider kan verklaren dat je een voldoende zal krijgen en er nog één vak open staat waarbij je ten minste vier maanden zou moeten wachten op de eerstvolgende tentamenkans. De periode van 1 juli tot half augustus wordt niet in de berekening meegenomen.
 • NB. De practicum en privatissimum vakken zijn uitgesloten van individuele herkansingen.

De uitgebreide regeling is te vinden in artikel 4.8 van de Regels en Richtlijnen tentamens en examens. Zie hiervoor de informatie op de website Facultaire en opleidingsreglementen onder het tabblad 'Rechtsgeleerdheid'.

Als je hieraan voldoet kun je een aanvraag doen voor een individuele herkansing. Dat kan per e-mail naar het OIC met vermelding van je naam, studentnummer en het betreffende vak.

Voldoe je niet aan de bovenstaande voorwaarden, dan is het niet mogelijk om via het OIC toestemming voor een individuele herkansing te krijgen. Wil je vanwege omstandigheden toch in aanmerking komen voor een individuele herkansing, dien dan een gemotiveerd verzoekschrift in bij de facultaire examencommissie.

Het is mogelijk voor reguliere studenten om onder voorwaarden een voldoende te herkansen tijdens de bachelor of master. Hiervoor is toestemming van het OIC noodzakelijk.

Hieronder wordt uitgelegd wanneer het mogelijk is om een voldoende te herkansen.

Op grond van de Onderwijs- en Examenregeling (zie ook de OER 4.1.8) van de opleidingen aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid, is het éénmaal gedurende een bacheloropleiding en éénmaal gedurende een masteropleiding mogelijk om een schriftelijk (deel)tentamen te herkansen wanneer het eindcijfer een 6,0 of hoger is. Let op: wanneer je binnen de rechtenfaculteit voor meer dan één bachelor- of masteropleiding staat ingeschreven, dan bestaat er voor iedere opleiding een mogelijkheid om een voldoende te herkansen. Indien een opleiding meerdere afstudeerrichtingen heeft, dan geldt er slechts één herkansingsmogelijkheid.

Het herkansen van een voldoende kan alleen onder bepaalde voorwaarden:

 • het vak is behaald bij het eerste kans tentamen van het huidige studiejaar;
 • het tentamen voor het vak is voor de eerste keer in de studie afgelegd;
 • in de Studiegids is opgenomen dat het herkansen van een voldoende is toegestaan;
 • het aanvraagformulier wordt uiterlijk op de 20e kalenderdag na bekendmaking van het tentamenresultaat ingevuld en ondertekend per mail ingeleverd bij het OIC. (Voorbeeld: Is je cijfer op 5 november in uSis verwerkt dan kun je tot en met 25 november je aanvraagformulier indienen.)

Het herkansen van een voldoende geldt onder andere niet voor:

 • exchange-studenten, gaststudenten, studenten van een andere faculteit binnen Universiteit Leiden en Advanced Masters.
 • mondelingen, praktische oefeningen, een minor of onderdelen daarvan, opdrachten en scripties. 

Het hoogste cijfer telt. Het herkansen van een voldoende eindcijfer vindt altijd plaats bij de reguliere herkansing in het lopende studiejaar. Met de docent kunnen dus geen andere afspraken worden gemaakt.

Voldoe je aan bovenstaande criteria en wil je een voldoende eindcijfer herkansen?
Je kunt je aanvraag tot uiterlijk op de 20e
 kalenderdag na bekendmaking van het tentamenresultaat indienen.

Je kunt het aanvraagformulier downloaden. Wil je dit uitprinten, volledig invullen en ondertekenen, en stuur het via je uMail naar OIC@law.leidenuniv.nl?

Mail je vanaf een privé-mailadres, stuur dan een scan van een geldig legitimatiebewijs mee.

Na ontvangst van je aanvraag zullen we beoordelen of jij in aanmerking komt voor het herkansen van een voldoende. Je krijgt hiervan bericht op jouw uMail

In bijzondere gevallen is het mogelijk om bij twee tentamens op dezelfde dag en tijdstip, beide tentamens op één dag af te leggen, míts dit te realiseren is. Dit kan alleen als het gaat om twee tentamens uit het vaste curriculum van twee verschillende opleidingen van de faculteit Rechtsgeleerdheid.  In artikel  4.4.5 van de Regels en richtlijnen zijn o.a. digitale toetsen uitgesloten van deze zogenaamde overlapregeling. Deze regeling is alleen van toepassing op een tentamen op papier.

Mocht je hiervan gebruik willen maken dien je het volgende te regelen:

 • Schrijf je tijdig in voor beide tentamens.
 • Stuur uiterlijk 20 werkdagen vóór de tentamendatum een verzoek via een u-mailbericht naar jouw studieadviseur met vermelding van:
  • je naam en studentnummer
  • de vaknamen van de betreffende tentamens
  • tentamendatum en tijdstip

Als je toestemming krijgt, zal de studieadviseur dat bevestigen per email en je naam op een speciale lijst noteren. Ongeveer 4 tot 7 dagen vóór het tentamen krijg je een uMailbericht van het Onderwijs Informatie Centrum over de locatie van de tentamens en de hieraan verbonden voorwaarden.

Als je geen uMailbericht hebt ontvangen is er géén toestemming om beide tentamens op één dag te maken. Is er geen toestemming, schrijf je dan voor 1 tentamen uit.

De emailadressen van de studieadviseur zijn te vinden op de website:  studieadviseurs.
Zie ook de informatie op de website over inschrijven voor vakken en tentamens.

Tentamens worden niet versneld nagekeken. Hierop geldt één uitzondering: Studenten die per februari willen instromen in de master en in januari nog tentamen(s) hebben, kunnen bij de studieadviseur versneld nakijken aanvragen zodat zij uiterlijk op de laatste werkdag van januari hun afstuderen kunnen aanvragen. Voor meer informatie over deze mogelijkheid kan contact opgenomen worden met de studieadviseur.

Overzicht onderwijsroosters

Een overzicht van alle onderwijsroosters van de rechtenfaculteit, met uitzondering van de Advanced LLM opleidingen, vind je hier onder het tabblad 'Rechtsgeleerdheid'.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.