Universiteit Leiden

nl en

College- of registratiekaart

De college- of registratiekaart is je bewijs van inschrijving aan de Universiteit Leiden.

Digitaal en fysiek

Je krijgt zowel een digitale als fysieke collegekaart. In de toekomst stapt de universiteit volledig over op de digitale versie.

Digitale collegekaart

Om de digitale collegekaart te gebruiken, heb je de Universiteit Leiden-app nodig. De kaart verschijnt in de app binnen drie dagen nadat je inschrijving voor het collegejaar definitief is.

Heb je de app nog niet? Download ‘m nu!

Niet zichtbaar in de app?

Als je inschrijving definitief is, ontvang je daarvan een bevestiging vanuit uSis. Zie je de collegekaart drie dagen daarna nog niet in de app? Neem dan contact op met de ISSC helpdesk.

Altijd actueel

De digitale collegekaart is realtime gekoppeld aan de gegevens in de studentenadministratie. De geldigheid van de kaart is eenvoudig te controleren, doordat de kaart altijd de huidige datum toont.

Fysieke collegekaart

Wanneer ontvang ik de fysieke collegekaart?

Je krijgt de fysieke college- of registratiekaart in de derde week van de maand die volgt op de maand waarin je inschrijving definitief is geworden, en je ingeschreven staat op een Nederlands postadres.

Controleer je postadres

Je ontvangt de college- of registratiekaart op het postadres dat in Studielink staat. Controleer bij je inschrijving of dit adres klopt en pas het zo nodig aan.

Postadres in het buitenland

In verband met de huidige coronasituatie hebben wij een aangepaste werkwijze als je een postadres in het buitenland hebt opgegeven bij je inschrijving. Je ontvangt een college- of registratiekaart zodra je ingeschreven staat op een Nederlands postadres.

Diefstal of verlies

Ben je je fysieke college- of registratiekaart kwijt, of is hij gestolen? Neem contact op met het Frontoffice Studentenzaken.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.