Universiteit Leiden

nl en

LU-Card

Vraag bij aanvang van je studie aan de Universiteit Leiden direct een LU-Card aan. Dat kan vanaf het moment waarop je je studentenaccount hebt geactiveerd. De LU-Card is géén bewijs van inschrijving, maar deze pas is wel erg belangrijk.

De LU-Card is een pas die je gebruikt als:

  • Legitimatiebewijs van de Universiteit Leiden
  • Bibliotheekkaart van de UBL
  • Print- en kopieerkaart
  • Toegangskaart tot gebouwen en ruimtes
  • Toegangskaart tot parkeerterreinen
  • Toegangskaart tot de Hortus Botanicus

Je LU-Card is géén bewijs van inschrijving, maar is dus wel erg belangrijk. Op termijn breidt de universiteit de mogelijkheden van de LU-Card ook nog uit, zodat die bijvoorbeeld te gebruiken is voor controle bij tentamens. Vraag daarom als je begint met studeren aan de Universiteit Leiden direct je LU-Card aan.

Aanvragen

Voor het aanvragen van een LU-Card moet je eerst een pasfoto uploaden in Account Self Service bij 'My profile'. Deze pasfoto moet voldoen aan de eisen zoals die aan je paspoortfoto worden gesteld. Je kunt ook een pasfoto laten maken bij de Frontoffice Studentenzaken. Na het uploaden van je pasfoto wordt de LU-Card binnen 5 tot 10 werkdagen opgestuurd naar het correspondentieadres. Studenten met een buitenlands adres kunnen hun LU-Card na het uploaden van de pasfoto bij de Frontoffice Studentenzaken ophalen. Je zal op de hoogte worden gesteld zodra je kaart hier ontvangen is. Het is ook mogelijk om aan te vragen om de kaart door te sturen naar de Frontoffice in Den Haag. HOVO-studenten kunnen een LU-Card aanvragen via het LU-Card Steunpunt van de UBL.

De LU-Card moet na ontvangst nog geactiveerd worden bij een LU-Card Steunpunt. Neem daarbij altijd een geldig legitimatiebewijs mee!

Vragen?

Bekijk eerst de Veelgestelde Vragen. Is je probleem daarmee niet opgelost? Neem contact op via 071 - 527 2727 of lu-card@leidenuniv.nl. Vermeld daarbij je accountnaam.

Je kunt ook terecht bij een LU‑Card Steunpunt. Hier kun je:

  • een LU-Card en/of foto laten maken;
  • je LU-Card activeren of blokkeren;
  • ondersteuning krijgen bij vragen en problemen.

Combinatie met OV-chipkaart

De LU-Card en de OV-chipkaart ondervinden problemen als ze gezamenlijk (op elkaar) bij een kaartlezer worden gehouden. Bewaar de LU-Card en OV-chipkaart daarom altijd gescheiden en houd ze niet samen voor een kaartlezer.

Diefstal of verlies

Als je je LU-card kwijt bent, of hij is gestolen, contacteer dan de Frontoffice Studentenzaken.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.