Universiteit Leiden

nl en

Je gegevens wijzigen

De universiteit haalt jouw gegevens voor administratie en correspondentie uit je online inschrijving en je inschrijving bij de gemeente. Je roepnaam en je correspondentieadres kun je op elk moment wijzigen.

Roepnaam wijzigen

Gebruik je een andere roepnaam dan de huidige voornaam in je ULCN-account? Als je bachelor- of masterstudent bent, kun je je roepnaam zelf aanpassen in Studielink. Log in bij Studielink, ga naar het tabblad ‘Gegevens’ en vul bij 'Persoonsgegevens' je roepnaam in. Als je niet ingeschreven bent via Studielink, kun je je roepnaam laten wijzigen via Frontoffice Studentenzaken. Deze wijziging wordt zichtbaar in alle systemen waar je inlogt met je ULCN, zoals Brightspace, uSis en MS Teams.

Voor vragen over andere gegevens in je ULCN-account, kun je de Veelgestelde vragen bekijken of de Helpdesk portal bezoeken. Voor vragen gerelateerd aan diversiteit en inclusie, kun je contact opnemen met het Expertisebureau Diversiteit en Inclusie via diversiteit@leidenuniv.nl

Adres wijzigen

Het is belangrijk dat de universiteit altijd op de hoogte is van je gegevens, zodat post die naar je gestuurd wordt niet verloren gaat. Bij de universiteit onderscheiden we enkele verschillende adressen.

Correspondentieadres

Het correspondentieadres wordt gebruikt voor alles wat de universiteit per post naar je opstuurt, waaronder je collegekaart en LU-Card. Je kunt de wijziging van je correspondentieadres zelf doorvoeren in Studielink:

  1. Ga eerst naar ‘Mijn Studielink Pagina’ en daarna naar ‘Mijn gegevens’. Selecteer ‘Wijzigen correspondentieadres’.
  2. Voer het nieuwe correspondentieadres in en bevestig deze.
  3. Het correspondentieadres wordt automatisch doorgegeven aan de universiteit.

GBA-adres

Het GBA-adres is het adres wat bekend is bij de Gemeentelijke Basis Administratie, dit is het adres waarop je woont. Dit adres kun je niet wijzigen in Studielink, maar doe je bij de gemeente waar je staat inschreven.

Let op! Je GBA-adres en het adres dat is opgegeven bij DUO moeten overeen komen, omdat op basis daarvan je uitwonende of thuiswonende beurs wordt bepaald.  

Extra adres voor noodgevallen

Een eventueel extra adres om je te bereiken in noodgevallen, bijvoorbeeld het adres van je ouders, kun je doorgeven aan of wijzigen via de Frontoffice Studentenzaken. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.