Studievoorlichting

Bezoekadres
Het zal plaatsvinden in het centrum van Leiden. -
- -

Start je Toekomst is een programma om studenten die als eerste in hun familie gaan studeren een goed beeld te geven wat het is om te studeren aan de Universiteit.

Leuk dat jij vanaf september komt studeren aan de Universiteit Leiden! Jij bent al uitgenodigd om deel te nemen aan de EL CID en/of de HOP. Hopelijk doe jij mee aan een van deze programma’s! Dit zijn namelijk de officiële introductiedagen van de Universiteit Leiden. Het is een feestelijke start van jouw studententijd. Het biedt jou de kans om te ontdekken wat jouw mogelijkheden zijn als student in Leiden of Den Haag. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd om Leiden en Den Haaq, jouw studie en het studentenleven te leren kennen. Hierbij kan je denken aan een informatiemarkt, een springkussenfestival en een music night. Ook is er ruim de tijd om kennis te maken met verschillende studie- en studentenverenigingen.

Alternatief programma: Start je Toekomst

Het kan natuurlijk zo zijn dat jij - om wat voor reden dan ook - niet deelneemt aan de EL CID of de HOP. Er is in dat geval een interessant ander programma: Start je Toekomst.

Het doel en de doelgroep

Het doel van Start je Toekomst is om studenten die als eerste in hun familie gaan studeren nog voor de start van hun studie met de Universiteit kennis te laten maken. Daarnaast willen wij jullie graag met elkaar in contact te brengen. Wij weten dat dit ontzettend kan helpen bij je studie.

De rol van ouder(s)/verzorger(s)

Ook voor jouw ouder(s)/verzorger(s) kan Start je Toekomst de eerste kennismaking met een universiteit zijn. Graag willen wij hen daarom ook bij het programma betrekken om hen een beeld te geven wat het is om te studeren in Leiden of Den Haag. Wij zouden het daarom leuk vinden als jij jouw ouder(s)/verzorger(s) meeneemt naar Start je Toekomst. Zij zijn hartelijk welkom bij het ochtendprogramma van de eerste dag.

De data

Zaterdag 19 augustus
De eerste dag van Start je Toekomst vindt plaats op Zaterdag 19 augustus van 9.30 tot 18.00 uur. Tot 14.00 uur op die dag, zijn ook jouw ouder(s)/verzorger(s) hartelijk welkom. Wij vinden het belangrijk om daarna alleen met de aanstaande studenten verder te werken, dan gaan we inzoomen op belangrijke studievaardigheden. Dat onderdeel is voor jouw ouder(s)/verzorger(s) minder van belang. Jouw ouder(s)/verzorger(s) kunnen er om 14.00 uur bijvoorbeeld voor kiezen een bezoek te brengen aan de mooie stad Leiden.

Terugkomdag op zaterdag 30 september
Er is vervolgens op zaterdag 30 september van 9.30 tot 18.00 uur een terugkomdag alleen voor de studenten.

Het programma

Het programma staat in het teken van een eerste kennismaking met de Universiteit Leiden. Tijdens een boottocht (in de ochtend, dus met de ouders/verzorgers) door Leiden maak je kennis met de stad, de belangrijkste gebouwen van de Universiteit en natuurlijk met elkaar. Belangrijke vragen die verder aan bod komen zijn: Wat is kenmerkend voor studeren aan de Universiteit (Leiden)? En hoe kan jij ervoor zorgen dat je studie een succes wordt? Aan de hand van interactieve presentaties en groepsopdrachten van goede sprekers ga jij hiermee aan de slag. Wij zorgen voor een goede balans tussen inspanning en ontspanning. Uiteraard zorgen wij beide dagen voor een uitstekende catering, zo zal er op beide dagen een warme lunch zijn.

De kosten

Voor de deelname aan Start je Toekomst vragen we een bijdrage van €7,50. Bij dit bedrag is de aanwezigheid van jouw ouder(s)/verzorger(s), catering, boottocht en materialen inbegrepen op beide data.

Inschrijving t/m 13 augustus

Wij zouden het heel leuk vinden jou te verwelkomen op Start je Toekomst. Als jij mee wilt doen, kan jij je hier aanmelden. Dat kan t/m zondag 13 augustus. Wij raden jou aan niet te lang te wachten met jouw aanmelding, want voor het programma is er maar een beperkt aantal plaatsen. Voor jouw aanmelding is het noodzakelijk dat je gebruik maakt van jouw studentnummer. Deze kan je op drie manieren achterhalen:

1. Door in te loggen in Studielink. Daar vind je een 7-cijferig nummer, dat wordt jouw studentnummer.
  2. Door telefonisch contact op te nemen met de informatiebalie van de Universiteit via 071-5278011.
  3. Door een mail van de Universiteit Leiden af te wachten. Uiterlijk 6 juli ontvang jij een mail met daarin onder andere jouw studentnummer.

Locatie

Nadat jij je hebt opgegeven, geven wij zo snel mogelijk de exacte locatie van Start je Toekomst aan jou door. Het zal plaatsvinden in het centrum van Leiden.

Contact

Wij hopen dat jij een goed beeld hebt gekregen van wat je kan verwachten van Start je Toekomst. Toch kan het zo zijn dat je nog vragen of opmerkingen hebt. Als dat zo is, kan jij gerust contact opnemen. Dat kan door een mail te sturen naar startjetoekomst@sea.leidenuniv.nl

Wij hopen jou te zien bij de EL CID, HOP of Start je Toekomst en wensen je heel veel succes en plezier bij jouw studie!