Festival

Pop-upcollege over het ouder wordende brein

16 juni 2018
Serie
Pop-upcolleges Den Haag
Woonzorgcentrum Houthaghe
Toon Dupuisstraat 10
Den Haag

Verdwalen door een ouder brein: waar komt het door en wat kunnen we er aan doen?

Wanneer we ouder worden, veranderen onze hersenen, sommige delen sneller of eerder dan andere. Wat merken we hier nu van? Onthouden waar je sleutels zijn wordt vaak moeilijker, terwijl herinneringen van lang geleden nog heel levendig zijn. Verdwalen komt ook vaker voor als we ouder worden. Ineke heeft een spel ontwikkeld waarmee mensen kunnen leren om beter de weg te vinden. In dit pop-upcollege legt zij uit hoe dat spel gemaakt is, geeft zij tips die helpen met de weg vinden en ontdekt u zelf hoe goed u kunt navigeren.

Spreker

De spreker is Ineke van der Ham, universitair docent Neuropsychologie Universiteit Leiden.

Deelnemen

Aanmelden is niet nodig, u kunt gewoon aanschuiven.

Pop-upcolleges

De universiteit wil haar kennis op een laagdrempelige manier delen met de stad. Daarom worden in 2018 tien pop-upcolleges georganiseerd tijdens bestaande festivals maar ook op kleinschalige plekken waar mensen samenkomen. Op deze manier hoopt de universiteit ook mensen te bereiken die niet vanzelfsprekend toegang hebben tot wetenschappelijke kennis. De onderwerpen van de pop-upcolleges zijn dan ook uiteenlopend: van voeding, tot stress of de herkomst van ons DNA.

Data en locaties

Een overzicht van de aankomende pop-upcolleges is beschikbaar in onze agenda.

Contact

Meer informatie over de organisatie van de pop-upcolleges? Neem contact op met Ellen Ruifrok.