Festival

2518 JC Den Haag
Zeeheldenfestival

Piekeren tijdens het Zeeheldenfestival

Lig jij op zondagavond in bed te piekeren over de komende werkweek? Je bent niet de enige! Maar wat zijn de gevolgen van dit gepieker voor onze gezondheid? Word je sneller ziek van piekeren? Bart Verkuil, Universitair Docent Klinische Psychologie Universiteit Leiden bestudeert de effecten van piekeren op onze lichamelijke gezondheid. In dit pop-upcollege legt hij uit wat de functie is van piekeren (waarom doen we dit nu?), wat de gevolgen ervan zijn - en wat we eraan kunnen doen.

Toegangsbewijs

Vanwege het beperkte aantal beschikbare plaatsen, dient een (gratis) toegangsbewijs vooraf te worden afgehaald bij de informatiekraam van het festival. Deze kaarten zijn beschikbaar op zaterdag 7 juli.

Pop-upcolleges

De universiteit wil haar kennis op een laagdrempelige manier delen met de stad. Daarom worden in 2018 tien pop-upcolleges georganiseerd tijdens bestaande festivals maar ook op kleinschalige plekken waar mensen samenkomen. Op deze manier hoopt de universiteit ook mensen te bereiken die niet vanzelfsprekend toegang hebben tot wetenschappelijke kennis. De onderwerpen van de pop-upcolleges zijn dan ook uiteenlopend: van voeding, tot stress of de herkomst van ons DNA.

Data en locaties

Een overzicht van de aankomende pop-upcolleges is beschikbaar in onze agenda.

Contact

Meer informatie over de organisatie van de pop-upcolleges? Neem contact op met Ellen Ruifrok.