Studievoorlichting

Einsteinweg 55
2333 CC Leiden

Je buitenlandavontuur begint hier

Wil jij iets van de wereld zien, je verdiepen in andere culturen, nieuwe manieren van leren ontdekken, vrienden voor het leven maken, je talenkennis verbeteren en je kansen op de arbeidsmarkt vergroten? Begin je buitenlandavontuur op het Study Abroad Festival!

Study Abroad Festival 2018

Programma

Je kunt je op het SAF in verschillende sessies informeren over uiteenlopende onderwerpen.
Bekijk het blokkenschema voor de tijden en locaties.

Uitwisseling via je faculteit

Begin je oriëntatie bij deze sessie. Ontdek welke mogelijkheden jouw studie biedt om op uitwisseling te gaan, onderzoek te doen of stage te lopen en laat je informeren over de belangrijkste procedures en voorwaarden.

Universiteitsbrede uitwisseling buiten Europa

Krijg inzicht in de voorwaarden en aanmeldprocedures en ontdek wat het verschil is met uitwisseling via je faculteit.

Ervaringen van studenten per land

Bezoek één of meerdere sessies om een idee te krijgen van het onderwijssysteem en het studentenleven in een ander land. Je kunt kiezen uit 12 landen.

ISEP

Ontdek welke uitwisselingsmogelijkheden er wereldwijd zijn via het ISEP-programma.

Financiën & beurzen

Laat je informeren over beurzen en andere mogelijkheden om je studie of stage in het buitenland te financieren.

Engelse taaltoets

Leer hoe je je kunt voorbereiden op een Engelse taaltoets en wat de verschillen tussen de aangeboden toetsen zijn.

Meet & Greet

Ontmoet Leidse studenten die net zijn teruggekeerd van hun buitenlandavontuur en ontdek hoe dit hun leven en toekomstplannen heeft veranderd. Er zijn ook uitwisselingsstudenten uit het buitenland aanwezig die je alles kunnen vertellen over hun land en universiteit.

Informatiemarkt

Hier kun je terecht voor informatie over huisvesting, reisverzekeringen, internationale studentenverenigingen, studeren met een beperking, carrièrekansen en nog veel meer.

Een deel van het programma volgen

Heb je college of kun je er om een andere reden niet de hele dag bij zijn? Geen probleem, je kunt ook later aanschuiven of eerder weggaan. Meld je van tevoren wel even aan. (Je hoeft hierbij niet aan te geven dat je maar een deel het programma volgt.)

Studeer je in Den Haag?

Dan ben je ook van harte welkom! Vanaf het station van Leiden loop je in 15 minuten naar het SAF.

Blijf op de hoogte

Like Study Abroad op Facebook en ontvang updates over het festival en ander nieuws over studeren in het buitenland.

Meld je aan voor het Study Abroad Festival 2018