Academische plechtigheid

Pieterskerk
Pieterskerkhof 1A
Leiden
Prof.dr. Lungisile Ntsebeza zal een eredoctoraat ontvangen.

Programma diesceremonie

De diesoraties zullen worden uitgesproken door prof.dr. Bibi van den Berg, hoogleraar Cybersecurity Governance en prof.dr. Aske Plaat, hoogleraar Data Science.

Tijdens de plechtigheid wordt een eredoctoraat verleend aan prof. Lungisile Ntsebeza, hoogleraar en bekleder van de AC Jordan Chair in Afrikaanse Studies aan de Universiteit van Kaapstad. Tevens bekleedt hij de National Research Foundation (NRF) Onderzoek-leerstoel inzake landhervorming en democratie in Zuid-Afrika. Erepromotor is prof.dr. Jan Bart Gewald, hoogleraar Geschiedenis van Afrika, Faculteit der Geesteswetenschappen. Decaan van deze faculteit is prof. dr. Mark Rutgers.

Het onlangs geformeerde Practicum Musicae Orkest verzorgt de muzikale bijdragen en de ceremonie wordt afgesloten met een slotwoord door prof.mr. Carel Stolker, rector magnificus en voorzitter van het College van Bestuur. Na afloop is er tijdens een receptie gelegenheid de leden van het College van Bestuur, de diesoratoren, de eredoctor, erepromotor, decanen, en hun partners geluk te wensen. De receptie begint naar verwachting omstreeks 17.00 uur.

De plechtigheid wordt simultaan vertaald in het Engels en is live te volgen via een livestream op deze website.

Cortège

Hoogleraren worden van harte uitgenodigd deel te nemen aan het traditionele cortège. De stoet zal om 14.55 uur vanuit het Academiegebouw vertrekken. Voor dit cortège geldt het togaprotocol. Indien u niet deelneemt aan het cortège, wordt u verzocht uiterlijk 14.50 uur plaats te nemen in de kerk. De plechtigheid begint om 15.00 uur precies.

Kijk de ceremonie terug

Verlaat onze website om deze video te bekijken.