Universiteit Leiden

nl en

Kennismaking met Nationale DenkTank

  • Lieke Groen
  • Bruno Verdam
Datum
dinsdag 11 februari 2020
Tijd
Bezoekadres
Oude Sterrewacht
Sterrenwachtlaan 11
2311 GW Leiden
Zaal
C0.03

In samenwerking met de Nationale DenkTank biedt de Honours Academy een kennismakingsevenement aan met de Nationale DenkTank. Tijdens het evenement maak je als student op een interactieve manier kennis met de Nationale Denktank en haar werkwijze. De kennismaking vindt plaats onder begeleiding van twee deelnemers van de DenkTank 2019, Bruno Verdam en Lieke Groen, allebei alumni van de Universiteit Leiden. Het event staat in het teken van het thema van de DenkTank 2019: Hoe realiseren we een digitale samenleving, die gezond, weerbaar, inclusief en eerlijk is? 

Nationale DenkTank

De Nationale DenkTank is een stichting die beoogt om een brug te slaan tussen de overheid, de wetenschap, het bedrijfsleven en de filantropie – met als doel de Nederlandse samenleving met vernieuwende ideeën vooruit te helpen. Elk jaar werken twintig jonge academici met verschillende studieachtergronden samen om een maatschappelijk probleem te lijf te gaan in een Nationale DenkTank.

Deelnemers aan de Nationale DenkTank 2019

De Nationale DenkTank bestaat al sinds 2005 en is inmiddels uitgegroeid tot een begrip. Dit is mede omdat de twintig deelnemers toegang hebben tot invloedrijke personen binnen het thema van de DenkTank van dat jaar. Dat levert veel kennis op en zorgt tegelijkertijd het voor draagvlak voor de oplossingen die de studenten bedenken. De deelnemers bedenken zowel praktische en concrete oplossingen als beleidsoplossingen. 

Wil je meer leren over de werkwijze van de Nationale DenkTank en persoonlijk kennismaken met de deelnemers van dit jaar en hun oplossingen?

Meld je aan!

Lees hier meer over de Nationale DenkTank 2019 en de sprekers van het event.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.