Congres/symposium

Online congres: Wat verbindt ons als rechtswetenschappers?

donderdag 24 september 2020
Online

Als het gaat om financiering door NWO heeft de juridische wetenschap het moeilijk gehad (zie de studie van Michel Vols, Gijs van Dijck en Benny van der Vorm). Dit kan te maken hebben met de invloed van wetenschapstrends op de verdeling van financiële middelen, maar het kan ook een weerspiegeling zijn van een mogelijke crisis binnen de juridische discipline. Inter/multidisciplinariteit is wenselijk, maar hoe beïnvloedt dit de identiteit van het juridisch onderzoek?

De Werkgroep Rechtswetenschap (Gijs van Dijck, Catalina Goanta, Ferry de Jong, Vanessa Mak, Elaine Mak, Chantal Mak, Jannemieke Ouwerkerk, Albert Verheij, Michel Vols en Benny van der Vorm) is een initiatief om deze dialoog landelijk voort te zetten.

Ons volgende evenement is op 24 september. U kunt zich hier online aanmelden voor het debat over de toekomst van het juridisch onderzoek. De presentaties en discussies zullen in het Nederlands plaatsvinden, maar er zullen ook mogelijkheden zijn om in het Engels te spreken.

Jan Smits zal dagvoorzitter zijn en drie sprekers zullen presentaties geven tijdens het ochtendprogramma: Henk Kummeling (Universiteit Utrecht), Jacobine van den Brink (Universiteit van Amsterdam) en Willem van Boom (Universiteit Leiden). Lees meer in het interview met Michel Vols in Mr..