Universiteit Leiden

nl en

Congres/symposium

Interfacultaire Lunch: 40 stellingen over de wetenschap

Datum
woensdag 18 november 2020
Tijd
Bezoekadres
De link naar het platform zal van tevoren worden gestuurd naar de geregistreerde deelnemers
De Young Academy Leiden organiseert wederom een online interfacultarire lunchbijeenkomst, deze keer met het thema '40 stellingen over de wetenschap'. 
 
Deze zomer hebben Rens Bod (Universiteit van Amsterdam), Remco Breuker (Universiteit Leiden), en Ingrid Robeyns (Universiteit Utrecht) een manifest gepubliceerd met 40 stellingen over de wetenschap die moeten leiden tot veranderingen bij de Nederlandse universiteiten. 
 
Tijdens deze online lunch zullen wij Remco Breuker interviewen over het manifest en zal er aansluitend een Q&A plaatsvinden. Om een voorproefje te geven, het manifest bevat stellingen zoals "Hogescholen verdienen dezelfde status als universiteiten", "Te veel tijdelijke contracten leidt tot het uitbuiten van jonge academici" en "Wetenschappelijke financiëring moet geen onderscheid meer maken tussen alfa, bèta en gamma."
 
We kijken uit naar een vruchtbare discussie!! Als je wilt deelnemen aan deze lunchbijeenkomst, meld je dan hier aan. 
 
 
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.