Universiteit Leiden

nl en

Leiderschapskansen in tijden van crisis | Leiden Leadership Lunch

State of the Art Crisisbeheersing: Implicaties voor leiderschap

Datum
vrijdag 9 april 2021
Tijd
Toelichting
De sessie vindt plaats op MS Teams. Virtuele inloop vanaf 11:45 uur.
Serie
Leiderschapskansen in tijden van crisis
Bezoekadres
Microsoft Teams

Op 9 april gaan we in gesprek met dr. Jaap van Lakerveld en dr. Jeroen Wolbers over hun recent gepubliceerde WODC-onderzoek ‘State of the Art Crisisbeheersing.’ De inzichten uit dit onderzoek brengen interessante vragen met zich mee over het crisisleiderschap van de toekomst.

Het onderzoek beschrijft trends in typen risico’s en crises en de omgang daarmee in het kader van crisisbeheersing. Welke factoren bevorderen de effectiviteit en tijdigheid van crisisbeheersing? Op welke wijze zijn deze factoren te beïnvloeden? Wat betekent dit concreet voor de besluitvorming tijdens crisisbeheersing in Nederland?

Leiderschapskansen in tijden van crisis

COVID-19. Kettingbotsingen. De tramaanslag in Utrecht. Overstromingen. Grote en kleine, wereldwijde en lokale crises vragen aandacht. Het Leiden Leadership Centre organiseert een Leiden Leadership Lunch-serie waarin de rol van leiderschap in tijden van crisis vanuit verschillende perspectieven wordt belicht om de kansen voor leiderschap in kaart te brengen en lessons learned te benutten. Van harte welkom, bij één of meer bijeenkomsten!
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.