Universiteit Leiden

nl en

Lunchbijeenkomst

Leiden Leadership Lunch – Onzekerheid en innovatie in Haagse Wmo-wijkteams: de belangrijke rol van leiderschap

Datum
vrijdag 26 november 2021
Tijd
Bezoekadres
MS Teams

Innovatie is cruciaal voor publieke organisaties om in tijden van beperkte financiële middelen hoogwaardige dienstverlening aan inwoners te kunnen blijven bieden. Innovatiegedrag van professionals is echter geen gegeven en mogelijk extra lastig wanneer professionals onzekerheid ervaren in hun werk. Die onzekerheid zien we prominent terug in het sociaal domein, waar het werken met inwoners en het laveren tussen regels en professionele autonomie belangrijke bronnen van onzekerheid zijn voor professionals.

Innovatiegedrag van professionals

In deze studie is daarom het innovatiegedrag van professionals in de Haagse Wmo-wijkteams in kaart gebracht. Hierbij is specifiek gekeken naar het effect van onzekerheidservaringen van professionals op hun innovatiegedrag én naar de rol van leiderschap in het managen van die onzekerheidservaringen.

Het onderzoek laat zien dat onzekerheidservaringen van medewerkers samenhangen met meer innovatiegedrag. Dit geldt echter niet voor elke professional: deze relatie gaat alléén op voor medewerkers die voldoende steun van hun teamleider ervaren om te innoveren. Teamleiders spelen dus een belangrijke rol in het managen van de onzekerheidservaringen van professionals en kunnen zo innovatie stimuleren. Hoe teamleiders dat kunnen doen, laten we zien tijdens de Leiden Leadership Lunch van 26 november.

Programma

De lunchbijeenkomst zal online plaatsvinden van 12.00-13.00 uur via MS Teams. Om 12:00 uur gaan we van start met de presentatie van Bernard Bernards. De sessie zal gemodereerd worden door Eduard Schmidt.

Registreren

Je kunt je tot woensdag 24 november aanmelden door te mailen naar LLC@fgga.leidenuniv.nl

Deelnemers ontvangen enkele dagen voor de lunchbijeenkomst een bevestigingsmail met toegangslink voor de online omgeving.

Reeks: Leiderschap over grenzen heen

In deze nieuwe reeks lunchbijeenkomsten 'Leiderschap over grenzen heen' nodigt het Leiden Leadership Centre collega's uit andere disciplines uit om in gesprek te gaan over leiderschap. Denk hierbij aan wetenschappers uit bijvoorbeeld de Economie, Psychologie, Politicologie en Bedrijfskunde. Ben jij of ken jij iemand die graag zijn/haar inzichten over leiderschap deelt en het gesprek hierover aan wil gaan? Laat het ons weten via LLC@fgga.leidenuniv.nl 

Wil je op de hoogte blijven van de volgende lunchbijeenkomsten uit deze reeks? Houd onze website in de gaten of volg ons op LinkedIn en Twitter en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.