Lezing | Interactieve discussies

Mini-serie online lezingen | About present processes of change | Samenwerking Diego Portales en Leiden

maandag 22 november 2021 - donderdag 25 november 2021
Toelichting
Tijdzone: CET | Taal: de lezingen worden simultaan vertaald in het Engels en Spaans
Online (zoom)

Deelnemen lezingen

Meeting ID: 851 0561 9645 Passcode: 111996

Zoomlink
Promotie mini serie van lezingen met data en sprekers

Onderzoekers en studenten uit Nederland en Chili in gesprek

Het evenement brengt onderzoekers van de universiteiten Leiden en Diego Portales samen in een interactieve discussie met studenten. De lezingen van deze mini-serie hebben als centrale thema de uitdagingen waar onze samenlevingen voor staan. Mis deze lezingen niet en reserveer de data in jouw agenda.

Doelgroepen

Bachelor en master studenten, promovendi en medewerkers met belangstelling voor sociale en politieke verandering in het algemeen en in Latijns-Amerika in het bijzonder.

Unieke lezingen met ruimte voor dialoog en discussie

In plaats van de gebruikelijke organisatie van een opeenvolging van individuele presentaties, is er ruimte voor ontmoeting, dialoog en informele uitwisseling tussen de deelnemers. Dit allemaal rond het centrale thema verandering.

Mini-serie van drie lezingen: 22, 23 en 25 november 2021

Er zijn drie verschillende lezingen van 1,5 uur gepland.

1. maandag 22 november: Assessing the Social Uprising in Chile and its political and institutional implications, 15:00 - 16:30 uur CET
    • Prof. Dr. Claudio Fuentes Saavedra and Prof. Dr. Patricio Silva
  2. dinsdag 23 november: Some of the challenges affecting the higher education systems in Chile and the Netherlands, 15:00 - 16:30 uur CET
    • Prof. Dr. Juan Joaquin Brunner and Prof. Dr. Paul Wouters
  3. donderdag 25 november: From the city to the the challenges of citizenship (and vice-versa), 15:00 - 16:30 uur CET
    • Prof. Dr. Rosana Castiglioni and Dr. Daniela Vicherat Mattar

Over de universiteiten

Universiteit Leiden en Diego Portales hebben een langdurige samenwerking met als resultaat uitwisselingen van studenten en medewerkers, gezamenlijke onderzoeksprojecten en academische activiteiten. De samenwerking heeft veel diversiteit gebracht en wij zijn vastbesloten ruimte te blijven creëren voor verdere academische uitwisseling op het gebied van Geesteswetenschappen en Sociale Wetenschappen.

Online: zonder aanmelding

Het is niet nodig om aan te melden voor de lezingen.

Meer informatie

Voor meer informatie kun je terecht bij de regiocoördinator Latijns-Amerika: Mara Constantinescu.