Universiteit Leiden

nl en

Congres/symposium | Seminar

UITGESTELD Vluchten is geen spel

Datum
donderdag 18 november 2021
Tijd
Toelichting
18.45 uur inloop | 19.15 uur seminar Vluchten is geen spel | 21.00 uur napraten en borrel
Bezoekadres
Wijnhaven
Turfmarkt 99
2511 DP Den Haag

Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen is dit seminar uitgesteld. We hopen het evenement op een later moment alsnog te kunnen organiseren. Deelnemers worden geïnformeerd over het uitstel. 

Sta jij er weleens bij stil hoe belangrijk het is waar je geboren bent? Waar je wieg staat is bepalend voor je hele leven. Veilig en gezond opgroeien is essentieel, maar voor de 32 miljoen kinderen die op de vlucht zijn is dat niet vanzelfsprekend. Hier moeten wij voor blijven opstaan. Om onze medemenselijkheid en solidariteit te tonen met alle jongeren en kinderen op de wereld.

seminar Vluchten is geen spel

Wil jij in een wereld leven waar de wieg niet je toekomst bepaalt, kom dan naar het seminar "Vluchten is geen spel" 0p donderdag 18 november.
Stichting Amare en de Universiteit Leiden, Campus Den Haag organiseren deze bijzondere avond waarin jongeren en inhoudelijk betrokkenen met elkaar in gesprek gaan over vluchten en migratie.

Meld je aan voor het seminar

Meld je aan voor het seminar

Dit seminar wordt georganiseerd in het kader van het bezoek van Little Amal aan Den Haag, dat plaatsvind op uitnodiging van Stichting Amare. Little Amal is een metershoge pop en verbeeldt een vluchtelingenmeisje. Zij vraagt aandacht voor de miljoenen kinderen die geen thuis hebben, die op de vlucht zijn voor oorlog of geweld, met hun familie of -zoals Amal- alleen.

In het plenaire deel van de avond, geleid door Leila Prnjavorac, spreken onder anderen Marlou Schrover, hoogleraar economische en sociale geschiedenis aan de Universiteit Leiden en Mirjam Walsmit van VluchtelingenWerk Nederland. Ook gaan we in gesprek met documentairemaker Eefje Blankevoort, maker van de Gouden Kalf winnende documentaire "Shadow Game" en Mohammed, ex-vluchteling en een van de hoofdpersonen uit de documentaire. In kleinere groepen kun je daarna in gesprek gaan met ex-vluchtelingen en kennismaken met initiatieven uit de stad waarmee je in actie kunt komen voor het thema.

donderdag 18 november

18.45 uur inloop | 19.15 uur seminar Vluchten is geen spel | 21.00 uur napraten en borrel

Locatie: Wijnhaven Campus Den Haag/Universiteit Leiden | gratis, wel graag aanmelden

Tip: bekijk de documentaire Shadow Game op 15 november om 20:25 op NPO2. Shadow Game is een experimenteel gefilmd verslag van de verstrekkende gevolgen van het Europese asielbeleid. Nu overal in Europa hekken zijn opgetrokken, is asiel zoeken bijna onmogelijk geworden. De film won een Gouden Kalf voor Beste lange documentaire 2021 en de Prix Europa.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.