Universiteit Leiden

nl en

Student Well-being Week 2021

Datum
maandag 15 november 2021 - vrijdag 19 november 2021
Bezoekadres
On- and offline

Update coronamaatregelen

Door de nieuwe coronamaatregelen hebben we een aantal activiteiten van de Student Well-being Week moeten aanpassen. Je vindt de wijzigingen in onderstaand programma. Heb je je geregistreerd voor een activiteit, dan ontvang je ook een e-mail met eventuele wijzigingen.

Blijf fysiek en mentaal gezond in de Student Well-being Week

Naast het opdoen van academische kennis draait de studententijd ook om zelfontplooiing. Hoe zorg je ervoor dat je zowel mentaal als fysiek gezond blijft? Tijdens de Student Well-being Week van 15 tot 19 november 2021 helpt de universiteit je graag met een aanbod van gratis workshops, sportlessen en lezingen.

Van ontspannen tot inhoudelijke workshop

Het programma is divers en uitdagend.  Tijdens de Student Well-being Week heb je de mogelijkheid nieuwe dingen uit te proberen en kun je workshops volgen over onderwerpen als selfcare, carriérrestres, een gezonde levensstijl of de balans tussen jouw studie en priveleven. Kom helemaal tot rust met yoga of een meditatiecursus of ga juist voor een actieve HIIT training. 

Programma per dag Student Well-being Week 2021
Blauw = Leiden, groen = Den Haag, geel = online. Klik op het vergrootglas rechtsboven om het programma te vergroten.

Meld je aan voor verschillende activiteiten

In het onderstaande programma vind je per dag een aanmeldformulier.

Toelichting programma

09:30-10:30 - HIIT workout (NL/ENG) - Leiden

Workout - HIIT workout staat voor High Intensity Interval Training. Dit houdt in dat je korte intensieve training afwisselt met rustperiodes van dezelfde duur. Een HIIT is een full body workout waarbij je verschillende cardio-oefeningen uitvoert zoals burpees en jumping jacks. Als je houdt van uitdagende trainingen, is dit er eentje voor jou!

Locatie: Universitair Sportcentrum , Einsteinweg 6, 2333 CC Leiden

10:30-11:30 - Chill your mind: E-health kick off (NL) - Online

 Kick-off cursus - Chill Your Mind is een op mindfulness gebaseerde cursus waarin optimaal genieten van het studentenleven centraal staat. De cursus staat nog in de kinderschoenen, maar deze week krijgen jullie de kans om als eerste deel te nemen aan een kick-off versie. Maandagochtend beginnen we gezamenlijk aan de start en vervolgens is het tijd om zelf aan de slag te gaan. Maak je klaar voor een week vol praktische tips en kleine oefeningen die veel plezier met zich zullen meebrengen ;-).

Locatie: online

11:00-13:30 - Creating life with courage (ENG) - Den Haag

Workshop - Relying on courage allows for better decision making, but a lot of people still base their decisions on feelings of fear. So how does one make decisions from a place of courage instead of fear? In this workshop, you'll connect with your fellow students and learn more about the hidden opportunities our fears represent. You’ll be developing practical tools to manage your fears and turn them into courage.

Location: Beehive, Turfmarkt 104, room: Steps

12:00-13:00 - Let's talk about yes: Creating a culture of consent at university (ENG) - Den Haag

Informational session - This session introduces students to the Amnesty student group, the value of becoming engaged in a topic you are passionate about, and the importance of the #LetsTalkAboutYes campaign.

Location: Beehive, Turfmarkt 104, room: round dance

12:00-13:45 - Walk&Talk (NL) - Leiden

Met nieuwe vormen van corona-restricties is de maatschappij deels opengesteld en aan de andere kant nemen de besmettingen weer toe. Zie jij nu ook op tegen het najaar? Of voel jij je niet (meer) prettig in bijvoorbeeld grote groepen, gesloten ruimtes, in collegezalen of bij een café/feestje? Tijdens een wandeling langs een deel van het Singelpark staat dit thema van omgang met corona-ontwikkelingen centraal, wisselen we ervaringen uit en zoeken we manieren om met deze verandering om te gaan.

Locatie: Plexus, Kaiserstraat 25, 2311 GN Leiden

13:00-14:00 - FOMO in de fusie: sociale druk in het studentenleven (NL) - Leiden

Studie, studentenstad, vrienden, verenigingen, sportclub, huizen, VVV'tjes... Er is zoveel te doen en er wordt zoveel van je verwacht. Soms té veel. Deels wordt deze sociale druk op studenten gelegd door de maatschappij waarin zij terechtkomen. Waar komt die druk vandaan? En hoe kan je daar als student het beste mee omgaan? Deze workshop biedt inzicht in en tools om de balans tussen kunnen, willen en moeten in evenwicht te houden. 

Locatie: Plexus, Keizerstraat 25, zaal: Spectrum

14:00-15:00 - Rethink: Change your unhelpful thoughts into helpful ones (ENG) - Online

Workshop - Do your emotions sometimes get in the way of everything? Do you sometimes feel like losing grip? This is quite normal, but can be frustrating. Changing the way you think, can help you change the way you feel. Regain a sense of control. Changing unhelpful thoughts into helpful ones is a core element in Cognitive Behavioral Therapy, but can also be used effectively outside the realm of psychotherapy. In this workshop you will gain an introduction to this technique and briefly practice using it yourself.

Location: Online, via Teams (no registration needed) 

15:00-18:00 - Chinese calligraphy (NL/ENG) - Leiden

Workshop - The oldest known annals of Chinese history were written in calligraphy. Chinese calligraphy is thus as old as the Chinese writing system. Calligraphy is an important part of China's cultural heritage and is seen as one of the most important art forms.

Locatie: Lipsius, Cleveringaplaats 1 2311 BD Leiden, Studio 1.44 (LAK)

15:30-17:00 - Succes met onderhandelen: weet wat je waard bent! (NL) - Online

Interactieve lezing - Wist je dat ongeveer 65% van de starters niet onderhandeld tijdens hun arbeidsvoorwaardengesprek? Zonde, want de kans is heel groot dat jij meer waard bent dan het salarisvoorstel dat jou aangeboden wordt. Gedurende deze interactieve lezing neem ik jou mee in de stappen die daarbij komen kijken én voorzie ik je van handige tips & tricks om met meer zelfvertrouwen en overtuigingskracht te onderhandelen. We bespreken de meest voorkomende valkuilen en hoe deze te voorkomen, gesprekstechnieken en manieren om elk argument te tackelen. Alles met als doel om jouw waarde te bepalen en de ander te laten inzien wat jij waard bent straks - op een manier die bij jou past.

Locatie: online

19:00-21:00 - Het geheim van de gelukkige student (NL) - Online

Avondprogramma - Tijdens deze inspirerende plenaire opening van de Wellbeing Week vertaalt geluksexpert Patrick van Hees wetenschappelijke inzichten over geluk op een humoristische en laagdrempelige manier naar de praktijk van alledag. Met aanstekelijk enthousiasme vertelt hij hoe zijn gelukslessen werken voor studenten. Hij doet dit met praktijkvoorbeelden, humor en direct toepasbare tips. Hoe blijf je gelukkig in uitdagende tijden? Wat is het geheim van de gelukkige student? Van Hees is sterk in het op een begrijpelijke wijze uitleggen wat we kunnen leren van wereldwijd wetenschappelijk geluksonderzoek. Het resultaat aan het eind van de interactieve lezing is dat mensen geïnspireerd raken, met een positief gevoel afsluiten en concrete tips hebben gekregen om zichzelf en anderen gelukkiger te maken. 

Patrick van Hees, ook wel bekend als 'De geluksprofessor', is spreker, schrijver en coach op het gebied van geluk. In 2009 verkocht hij zijn adviesbureau om zich fulltime op het thema 'geluk' te richten. Hij groeide uit tot Nederlands populairste spreker over dit onderwerp. Zijn eerste boek 'De geluksprofessor' was een groot succes. Later  bracht hij 'De geluksoma' en 'Geluk is D.O.M.' uit, en recent verscheen 'De cambridge happiness-profiler'.

Locatie: Online, via Teams. (geen registratie nodig)

09:00-10:00 - Meditatie om je dag mee te beginnen (NL) - Online

Activiteit - De ochtend is een prettige tijd om je dag met meditatie te beginnen. Je bent dan sowieso lekker ontspannen na de nachtrust. Je neemt dan een moment stilte, rust en ontspanning voor jezelf en geniet de rest van de dag van de positieve effecten die meditatie met zich meebrengt.

Locatie: online 

09:30-10:00 - Core workout (NL/ENG) - Leiden

Workout - Tijdens deze workout zal je je focussen op de buikspieren. Goede buikspieren nemen vaak veel rugklachten weg en het is hiernaast ook nog goed voor de spijsvertering. Genoeg redenen om hieraan mee te doen dus!

Locatie: Universitair Sportcentrum , Einsteinweg 6, 2333 CC Leiden

11:00-11:30 - Introducing E-health interventions (Caring Universities) (ENG) - Online

Caring universities is a programme with all sort of e-health tools that are free available to students of the University Leiden. You will get an introduction to the programme and will also do your first excercise on the platform. 

Locatie: online 

Verplaatst naar donderdag 18 november - Workshop Discriminatie

Deze workshop is verplaatst naar donderdag 18 november

Workshop - Deze interactieve workshop geeft studenten informatie over wat discriminatie is en wat het voor mensen betekent. De vertrouwenspersoon ongewenst gedrag deelt haar kennis over het onderwerp en informeert studenten wat zij kunnen doen in het geval dat zij ervaren dat zij worden of zijn gediscrimineerd. Het doel van deze workshop is om het bewustzijn van wat discriminatie inhoudt te vergroten en om studenten te bekrachtigen gezamenlijk een inclusieve en vriendelijke studieomgeving mogelijk te maken en in stand te houden.

Locatie: Verplaatst naar donderdag 18 november. (online)

12:00-15:00 Workshop Study Skills (ENG) - The Hague

Workshop - When studying, do you find it difficult to distinguish between the most important information and less important information? Or do you find it difficult to stay concentrated when you have to read a lot of study material? In this workshop you learn a method to study in a more active and focused way. We also pay attention to how to improve your concentration.

To apply please send an e-mail to Ynette Caupain: POPcornerTheHague@leidenuniv.nl.

Location: Beehive, Turfmarkt 104. 
 

12:00-13:00 - City walk: Leiden and its Alms houses (ENG) - Leiden

Activity - Let’s walk and talk during this 1 hour city walk. An ideal way to relax and stretch your legs, whilst meeting other people and enjoying the beauty of Leiden. You will be accompanied by a tour guide who knows a lot about the city. 

Leiden developed along the banks of the river Rhine where a fortress was situated and counts had settled. Whilst walking along the numerous Leiden canals and through alms house courtyards, your guide will sketch a portrait of bygone times when commerce and the cloth industry thrived, Dutch painters flourished and the university was founded.

Location: Plexus, Kaiserstraat 25, 2311 GN Leiden, zaal: Spectrum

13:30-14:30 - Omdenken: negatieve gedachten ombuigen (NL) - Online

Workshop - Heb je soms het gevoel dat emoties in de weg komen te staan? Heb je het gevoel grip te verliezen? Dat is vrij normaal, maar kan frustrerend zijn. Het veranderen van de manier waarop je denkt kan je helpen om de manier hoe je je voelt te veranderen. Krijg het gevoel van controle terug. Het veranderen van niet behulpzame gedachte in behulpzame gedachtes is een van de kernelementen van cognitieve gedragstherapie, maar kan ook effectief zijn buiten het domein van psychotherapie. In deze workshop zal je een introductie krijgen in deze techniek en het ook kort zelf in de praktijk brengen.

Locatie:  Online via Teams (geen registratie nodig)

13:30-16:30 - Creatief schrijven (NL) - Leiden

Workshop - Hoe kom je tot een verhaal dat de lezer meteen grijpt? Van enkele woorden tot enkele bladzijdes: iedere vorm van het korte verhaal kent zijn eigen uitdagingen. Tijdens deze workshop onderzoeken we de kracht van fictie en bespreken we de verschillende aspecten die bij verhalen komen kijken.

Locatie: Lipsius, Cleveringaplaats 1, 2311 BD, Leiden, zaal: LAKstudio 1.44

15:00-17:00 - What can I offer future employers? (ENG) - Online

Workshop-In this workshop, you will discover where pressure comes from and learn how to handle it. You will also look at the first steps to take when looking for a part-time job, full-time job or internship and how to take those steps with confidence. 

Location: Online

16:30-18:00 - Boksing Clinic (NL/ENG) - Leiden (QR-code)

Clinic - (Kick)boksen wordt ervaren als een goede workout: boksen geeft je lichaam een enorme energieboost. Ben je benieuwd of het iets voor jou is? Schrijf je dan in voor deze clinic!

Het resultaat? Minder vermoeid, betere concentratie en ook je stresslevels zullen na een flinke work out flink dalen. Je kan je frustraties eruit werken, je zorgen even opzij zetten doordat je focus anders ligt. Ook ben je bezig met jezelf te pushen en te ontwikkelen op fysiek en mentaal niveau. Bij deze sport staan discipline, zelfbeheersing en respect centraal en ga je aan de slag met conditie en kracht. 

Heb je geen spullen? Geen zorgen, deze kun je gratis lenen. (handschoenen en scheenkappen).

Let op: Door de nieuwe coronamaatregelen is een QR-code voor deze clinic verplicht. 
Loactie: Atlas Bokscentrum, Morsweg 55C, 2312 AB Leiden

POSTPONED - Student Wellbeing Pitch Night (ENG) - Leiden

This activity has been postponed.

09:30-10:30 - Power yoga (NL/ENG) - Leiden

Workout - power yoga is geschikt voor iedereen die van uitdagingen houdt! Het zorgt voor innerlijke rust en het biedt ook nog eens veel lichamelijke voordelen! Yoga zorgt voor flexibelere en sterkere spieren en helpt met je houding en concentratie. Daarnaast verbetert het je doorbloeding en ademhaling. 

Locatie: Universitair Sportcentrum, Einsteinweg 6, 2333 CC Leiden

10:00-11:30 - Boxing clinic (ladies only) (NL/ENG) - Leiden (QR-code)

During this ladies only boxing class you will be introduced to the different techniques and strategies that boxing entails. You do not have to be a professional boxer for this clinic. All levels are welcome!

Due to the new corona measures a QR-code is mandatory for this activity.
Location:  Atlas Bokscentrum, Morsweg 55C, 2312 AB Leiden

10:30-11:30 - ADHD-café (ENG) - Leiden

Studying with ADHD knows it's own challenges. When facing these challenges it can be helpfull to talk to other ADHD-students. Let's meet up at the ADHD Café! During this event you have the change to exchange tips and trick with other students. 

Location: Plexus, Kaiserstraat 25, 2311 GN Leiden

10:00-12:30 - Navigating life in times of change (ENG) - Leiden

Workshop - Whether it’s COVID, moving abroad, starting university, or switching careers, life is full of all sorts of change! In this workshop you’ll be learning how to deal with changes in your life. Through conversations with fellow students you will gain insight on the subject of change, how it affects you personally and how to accept change as a natural part of life!’’

Location: to be announced 

12:00-13:45 -Walk en talk (ENG) - Den Haag

Activity - Let’s meet with a group of students and talk about whatever you like during a nice walk along a park in The Hague. 

Location: Plexus, Kaiserstraat 25, 2311 GN Leiden

13:00-14:00 - Lach je gelukkig (NL) - Online

Workshop - Wist je dat lachen je gelukkig maakt? Niet voor niets bestaat er een hele wetenschap omtrent lachen: de gelotologie. Lachen is namelijk ontzettend gezond! In deze workshop leer je waarom lachen zo gezond is, zowel voor je lichamelijk als voor je geestelijk welzijn. Ook zullen we met elkaar oefenen om jezelf gezond te lachen! 

Locatie: Online via Teams. 

14:00-16:00 - Consent, communication & boundaries (ENG) - Online

Workshop - This workshop aims to help students gain a better understanding of their own personal boundaries and how to communicate them in social situations. Topics that are addressed include: the diversity of experiences people have, the ways in which our unique personal identities and situations shape our boundaries, and how we understand those of others.

Location: Online

14:30-16:00 - ADHD-café (NL) - Leiden

Sharing session - Studeren met ADHD kent zo z'n uitdagingen. Het kan fijn zijn om met andere studenten te praten die zich daar ook in herkennen. Laten we elkaar ontmoeten tijdens het ADHD-Café en op laagdrempelige wijze tips en tricks met elkaar delen.

Locatie: Plexus, Kaiserstraat 25, 2311 GN Leiden

15:00-16:30 - The power of positivity (ENG) - Den Haag

Workshop - What have you done today that is good for you? Instead of focusing on our problems and difficulties, let’s take another approach. We will look at the positive aspects of human live. What makes you thrive and function well.

Location: Beehive, Turfmarkt 104, room: Steps

16:30-18:00 - How to find strong connections and avoid loneliness during our studies (ENG) - Online

Workshop - Being an (international) student, away from home, is a harsh reality sometimes: loneliness, homesickness, difficulty making friends, cultural differences. At the same time, one of the many joys of being a student is that you get to meet new people from all over the world. But how can we make sure that these relationships can stay and we don't end up alone? 

Let's meet and discuss: 

  • How do we connect with others and create meaningful relationships with them?  How do we give our relationships a real chance without sabotaging the connection?
  • What are the DO's and DON'Ts for authentic and deep relationships?  
  • How do we deal with cultural differences?  
  • How do we cope with loneliness, homesickness, nostalgia and with the distance from home, family and friends?
  • How do we avoid feeling lonely, lost and isolated?
  • How do we settle down and integrate in our new environment (city, work, etc)? 

Let's meet and master the art of connecting!

Location: online

19:30-21:00 - International night (ENG) - Den Haag

Evening event- It is important to talk about the personal wellbeing of students. This is why the Student Wellbeing Team would love to open up the conversation with a 'Crossing the line' event. With a small group we will discuss different statements and see who can relate by whether or not people cross the line. Get rid of the taboo and help each other.

Location: Beehive, Turfmarkt 104, room: round dance

09:30-10:30 - Belly dancing (NL/ENG) - Leiden

Workout - Buikdansen is een leuke manier om je dans moves naar een nieuw niveau te tillen. Tijdens deze les zal je werken aan je flexibiliteit en leer je verschillende technieken om deze tak van sport onder de knie te krijgen.

Locatie: Universitair sportcentrum, Einsteinweg 6, 2333 CC Leiden

10:30-12:00 - Met volle angst vooruit - op weg naar een leuker leven (NL) - Online

Interactivieve lezing - Gebaseerd op het boek 'Met volle angst vooruit', dat Sandy Ederveen schreef vanuit haar eigen ervaringen met angsten, paniekaanvallen en burn-out klachten. Ze vertelt haar verhaal open en eerlijk omdat herkenning zo belangrijk is als je leven of lijf even niet ok is. Theorie wordt afgewisseld met haar persoonlijke verhaal. Ook ga je zelf aan de slag met laagdrempelige opdrachten.

Locatie: online 

11:00-12:30 - Studying with a disability (ENG) - Online

Sharing session - Studying isn’t always easy. Certainly not when you have to deal with a disability, chronic illness or mental health issue. The problems you experience as a student are not only about facilities and provisions the university arranges; there is so much more! 

During this workshop we want to talk about this topic with each other, because you’re not alone! A lot of student have to cope with a disability which can make studying even harder. What does studying with a disability mean for you? What obstacles do you have to encounter and how do you deal with them? 

Join your fellow students with disabilities in this conversation and meet new people who may be experience exactly the same as you do! 

This session is organised by the Access & Support Platform (ASP), a network of students and staff with disabilities. If there is anything we can supply to facilitate your participation, please inform us along with your registration for the meeting.

Location: online

12:00-13:45 - Walk and Talk (ENG) - Leiden

Activity - Let’s walk and talk during this walk along the Singelpark of Leiden. An ideal way to relax and stretch your legs, whilst meeting other people and enjoying the beauty of Leiden. You will be accompanied by a tour guide who knows a lot about the city. 

Location: Plexus, Kaiserstraat 25, zaal: Kikker

13:00-14:30 - Defeating my inner dictator (ENG) - online

Lecture - Take part in this interactive lecture with Dardan Bastiaan, an experience expert and a meditation guide at Rapenburg100. For many years he dealt with issues such as anxiety, depressive episodes and an inability to concentrate and study. Using anecdotes, jokes and insights from personal processes, Dardan will share about how he got there. Participants will learn about different theories and how sociological problems interrelate with intrapsychic conflict and what this might mean for how we as a society address wellbeing.  

Location: online

13:15-15:30 - Football tournament (ENG) -Leiden

Workout- A football tournament for all students of the university. You will play short matches of 20 minutes against each other. 

Location: Universitair sportcentrum, Einsteinweg 6, 2333 CC Leiden

13:30-15:00 - Workshop Discrimintion (ENG) - Leiden

Workshop - This interactive workshop provides information for students on what discrimination is and what it means for people. The confidential counsellor for unacceptable behaviour will share her knowledge on the subject and inform students what they can do in case they feel they are or have been subjected to discriminatory acts. The goal of this workshop is to increase awareness and to empower students to enable and sustain an inclusive and friendly study environment.

Location: Plexus, Kaiserstraat 25

14:30-16:00 - Groene vingers verenigd: stekjesmarkt (NL/ENG) - Leiden

Sharing session - Planten werken goed op je mentale gesteldheid en het in leven houden van een plant maakt trots. Vooral als het je is gelukt een plant te stekken. Tijdens deze stekjes uitwissel is het mogelijk om je plantenfamilie uit te breiden en een ander blij te maken met een stekje van jou! Ook is er tijd om plantentips met elkaar uit te wisselen.

Voor deze sessie is geen inschrijving nodig. 

Location: Hortus Botanicus Leiden, Rapenburg 73 (in de wintertuin)

15:00-16:30 - Persoonlijke ontwikkeling (NL) - Leiden

Workshop - De Kleine Consultant Leiden gaat in deze workshop over persoonlijke ontwikkeling met jou op zoek naar jouw persoonlijke doelen. Aan de hand van verschillende onderdelen zal je uitvinden wat jouw persoonlijke kenmerken zijn en hoe je deze kunt inzetten om je doelen te behalen. Door met elkaar in gesprek te gaan, kom je erachter wie je bent, waar je goed in bent en waar je naar toe wilt werken. Lijkt het jou leuk om jezelf beter te leren kennen? Kom dan naar de workshop

Loactie: PLNT, Langegracht 70, 2312 NV Leiden

15:00-16:30 - De kracht van positiviteit (NL) - Leiden

Workshop - Wat heb jij vandaag gedaan dat goed is voor jou? In plaats van te focussen op onze problemen en de obstakels, bekijken we het vanuit een andere invalshoek. We kijken naar de positieve aspecten van het leven. Wat motiveert jou en wat zorgt ervoor dat jij lekker in je vel zit? Geef je op als je hier meer over wilt leren!

Location: Plexus, Kaiserstraat 25

17:00-18:00 - Afternoon meditation (ENG) - Online

Activity - Afternoon meditation is the perfect way to close the work/study day so you can start your evening nice and relaxed. You can enjoy a moment of silence, rest and relaxation for yourself then benefit from the positive effects of meditation for the rest of the evening.

Location: online

19:00-21:00 - Panelsessie: omgaan met burn-out, depressie en strugglende naasten (NL) - Online

Panelsessie - Struggle jij met negatieve gevoelens, een uitgeblust gevoel en/of somberheid? Of herken je dit bij een van je naasten? Ondanks dat het taboe op depressie en burn-out minder groot lijkt te worden, blijft het vaak een moeilijk bespreekbaar thema.

In deze sessie nemen ervaringsdeskundigen ( (oud)student aan de Universiteit Leiden) & experts het publiek mee in deze thematiek, met genoeg ruimte voor ieders vragen. Op een inspirerende en eerlijke manier maakt het panel depressies & burn-out bespreekbaar. Waar kan je tegenaan lopen in een depressie of burn-out? Waar herken je het aan? Wat helpt wel/niet? En voor de omgeving, wat zien zij van de depressie/burn-out, en wat lijkt wel of juist niet te helpen? Dit avondprogramma bestaat uit persoonlijke verhalen afgewisseld met inzichten en adviezen van professionals.

Locatie: online via Teams (registratie niet nodig)

09:00-11:00 - Carrierestress (NL) - Online

Workshop - Soms lijkt het of iedereen om je heen 10 bijbanen heeft en daarnaast ook nog vrijwilligerswerk en een buitenlandervaring heeft opgedaan. Kortom al je studiegenoten zijn beter voorbereid op de stap naar die eerste baan. Niet waar natuurlijk, maar het kan wel behoorlijk wat stress opleveren.

Loactie: Online

09:30-10:30 - Pilates (NL/ENG) - Leiden

Workout - Pilates is een bewegingsvorm waar je middels oefeningen het lichaam versterkt. Het lichaam wordt met precisie, concentratie en controle getraind om een betere stabiliteit, coördinatie en spierkracht te ontwikkelen op een leuke en actieve manier. Ademhalingstechnieken tijdens de oefeningen maken de traning compleet.

Locatie: Universitair Sportcentrum , Einsteinweg 6, 2333 CC Leiden

10:00-11:30 - Nature meditation walk (ENG) - Leiden

During this mindfulness walk, our ‘awareness’ (in various forms) is central. We meet in silence, then you go out individually. A route has been set out through the park Cronesteyn. During the walk you will focus your attention on different sensory objects. On this route you will encounter signposts and instructions. You allow yourself, as it were, to go with the flow. Afterwards we break the silence and end with a joint debriefing to exchange experiences.

Locatie: Cronesteijn

12:00-13:30 - Geleide meditatie in de natuur (NL) - Leiden

Bij deze mindfulness wandeling staat onze ‘opmerkzaamheid’ (in verschillende vormen) centraal. We komen in stilte bij elkaar, waarna je er individueel op uit trekt. Er is een route uitgezet door het park Cronesteyn. Tijdens de wandeling ga je je aandacht richten op verschillende zintuiglijke objecten. Op deze route zul je bewegwijzering en instructies tegenkomen. Je laat je, als het ware, meevoeren door de stroom. Daarna verbreken we de stilte en volgt er een gezamenlijke nabespreking, om ervaringen uit te wisselen.

Locatie: Cronesteijn

13:30-15:00 - Balans vinden en houden: omgaan met (hoog) gevoeligheid (NL) - Leiden

Workshop - Voel je je wel eens overweldigd door de hoeveelheid prikkels van licht, geluid of emoties? Ben je soms helemaal uitgeput en ellendig na een gesprek of activiteit en weet je niet zo goed waar dat door komt? Misschien ben jij wel extra gevoelig voor bepaalde dingen. Tijdens deze workshop leer je meer over het begrip 'hoogsensitiviteit' en het verschil met (hoog)gevoeligheid. Ook krijg je praktische tips en tricks om met je gevoeligheid om te gaan om het uiteindelijk in te kunnen zetten als kracht. Ook als je twijfelt of je hoogsensitief bent, hier nog niets van weet of vooral moeite hebt met het vinden en behouden van de juiste balans, kan deze workshop veel voor je betekenen en ben je van harte welkom

Locatie: PLNT, Langegracht 70 

14:30-16:30 - Party and alcohol culture (ENG) - Online

Workshop - This workshop focuses on the role of alcohol, party culture, and peer pressure in relation to consent and sexual violence. It explores the different social norms that negatively impact student life and how we can improve social safety at during parties and in our communities.

Location: Online 

15:30-17:00 - Finding balance in high-sensitivity (ENG) - Leiden

Workshop - Do you ever feel overwhelmed by the amount of stimuli from light, sound or emotions? Do you ever feel exhausted and miserable after a conversation or activity and don’t really know the reason why? Maybe you are extra sensitive to certain things. During this workshop you will learn more about the concept of ‘high sensitivity’ and the different aspects of it. You will also get practical tips and tricks to cope with your high sensitivity and to eventually use it as your strength. Even if you’re not sure if you are a highly sensitive person, don’t know anything about this subject, or have difficulty finding and keeping the right balance, this workshop can mean a lot to you. You are more than welcome.

Location:PLNT, Langegracht 70  

15:30-16:30 - De mooiste tijd van je leven? Een nieuwe kijk op studiestress (NL) - Online

Avondprogramma - De studententijd wordt vaak de mooiste tijd van je leven genoemd. Maar steeds meer studenten hebben het zwaar, zo bleek de afgelopen jaren, ook vóór de pandemie en het noodgedwongen online onderwijs. Ze zijn overspannen, neerslachtig en eenzaam, hebben concentratieproblemen en angstaanvallen. Hoe komt dit?

Het aanbod van cursussen als ‘Burn-outpreventie’, 'Timemanagement' of ‘Lekker in je vel’ is groot, op social media lees je dat je gezond moet eten, wandelen en mediteren voor 'mentale veerkracht'. Maar ligt het wel aan de studenten zelf? Wat hebben studenten eigenlijk van hun omgeving nodig om goed te kunnen studeren en lekker in hun vel te zitten?

Filosoof Toske Andreoli schreef het boek De mooiste tijd van je leven? Een nieuwe kijk op studiestress (2020) met de bedoeling nu eens niet alle verantwoordelijkheid bij studenten zelf te leggen. In deze lezing pleit ze voor een beter studieklimaat met meer sociale cohesie, gedeelde ritmes en discipline.

Locatie: online via Teams (geen registratie nodig)

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.