Jane Bond: Vrouwen in Intel

Turfmarkt 99
2511 DP Den Haag
3.46

Het thema van Internationale Vrouwendag van 2022 is #Break-the-Bias. WIIS-NL en the Institute of Security and Global Affairs (ISGA) vieren dit door een evenement te organiseren over vrouwen in de inlichtingen wereld.

Simone Smit

Simone Smit, plaatsvervangend directeur-generaal van de Algemene Inlichtingen-en Veiligheidsdienst (AIVD), zal een achter-gesloten-deuren gesprek houden waarin ze het zal hebben over de rol van vrouwen binnen het de inlichtingen wereld.
ls we naar de media en het discours kijken, worden vrouwen in inlichtingen vaak gezien als 'femme fatales' of 'honey traps’. In werkelijkheid spelen vrouwen op vele niveaus een instrumentele rol in deze organisaties.
Dit evenement geeft je de kans om met de Simone Smit te praten over manieren waarop gender en nationale veiligheid op het niveau van inlichtingen op elkaar inwerken.

Moderator: mr.drs. Willemijn Aerdts

Simone Smit

Drs. S. (Simone) Smit is sinds 2017 directeur Contraterrorisme bij de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV). Ze begon daar in 2014 als hoofd bewaken en beveiligen. Daarvoor werkte zij 19 jaar bij de politie in verschillende leidinggevende functies.

Simone Smit behaalde een doctoraal Bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en ze volgde de Politieacademie.

Graag aanmelden via dit formulier.

Women In International Security (WIIS)

Women In International Security (WIIS) is de belangrijkste organisatie ter wereld die zich inzet voor het bevorderen van leiderschap en professionele ontwikkeling van vrouwen op het gebied van internationale vrede en veiligheid. WIIS (spreek uit als 'wise') sponsort leiderschapstrainingen, mentoring en netwerkprogramma's, evenals inhoudelijke evenementen gericht op actuele beleidsproblemen. WIIS ondersteunt ook onderzoeksprojecten over kritieke internationale veiligheidskwesties, waaronder de samenhang tussen gender en veiligheid.

Je kunt ook lid worden van WIIS-NL, waardoor je als eerste toegang kan krijgen tot toekomstige evenementen en nog veel meer!