Collegereeks

Het Nederlandse crisismanagement stelsel: leren van de praktijk

• Prof. dr. Peter LJ Bos
vrijdag 22 april 2022
Serie
NIPV collegereeks: Het Nederlandse crisismanagement stelsel in de praktijk
Wijnhaven
Turfmarkt 99
2511 DP Den Haag
2.02

Deze collegereeks markeert de start van een intensievere samenwerking tussen de Universiteit Leiden en het Nederlands Instituut Publieke Veiligheid (NIPV) op het gebied van onderzoek en onderwijs.

College 1. Het Nederlandse crisismanagement stelsel: leren van de praktijk

In het eerste college staat het Nederlandse crisismanagement stelsel centraal. Het bestel wordt doorgenomen in termen van centrale en decentrale sturing, functionele en algemene ketens en bestuurlijke netwerken. Als voormalig directeur van de veiligheidsrisico’s Zuid-Holland-Zuid, Utrecht en als voormalig directeur Publieke Gezondheid van de GGD-regio Utrecht, neemt prof. dr. Peter Bos je mee in zijn ervaringen met de brand in Moerdijk en de tramaanslag in Utrecht.

Overige colleges

Prof.dr. Peter LJ Bos

Peter Bos is bijzonder hoogleraar militaire aspecten van crisisbeheersing en nationale veiligheid aan de Nederlandse Defensieacademie. Hij is verbonden aan het NIPV en voormalig algemeen directeur van de veiligheidsregio’s Zuid-Holland Zuid en Utrecht en directeur publieke gezondheid GGD-regio Utrecht.

Registratie

Je kunt je registreren voor dit college via dit formulier