Jongeren in gesprek met de gemeente over schone energie

donderdag 7 april 2022
The Student Hotel. Hoefkade 9, 2526 BN Den Haag

Den Haag wil een duurzame stad zijn die klaar is voor de toekomst. Een toekomst waarin huizen worden verwarmd met schone energie in plaats van met fossiele brandstoffen. Denk jíj mee over deze verandering?

Want: met zijn allen willen we klimaatverandering tegengaan. Er is tenslotte maar één aarde! De jongeren van nu zijn de generatie die over 50 jaar de gevolgen van klimaatverandering hard gaan merken. Warmere zomers, warmere winters en meer stormen en tornado’s. Bovendien smelten de ijskappen harder en komen er meer overstromingen. Niet zo fijn als je land onder zeeniveau ligt.

Daarom gaan we nú aan de slag, zodat we het later ook nog prettig hebben. De gemeente zet in op het isoleren van huizen en gebouwen, zodat de vraag naar warmte vermindert en dus ook de vraag naar fossiele brandstoffen. We stappen over op duurzame bronnen om te verwarmen, zoals aardwarmte en zonne-energie. Misschien roept dit nu allemaal vragen op als:

• Wat zijn de plannen voor mijn wijk?
  • Wat is de rol van jongeren hierin: Ik heb geen eigen woning, hoe kan ik dan toch bijdragen aan deze transitie?
  • Hoe kan ik de verhuurder van mijn huis zover krijgen dat er iets wordt gedaan aan isolatie?
  • Hoe kan ik energie besparen in mijn woning?
  • Kan ik meedoen aan coöperaties die schone energie opwekken?

Over deze overstap heeft de gemeente daarnaast op 23 februari 2022 een conceptplan gepubliceerd: de Transitievisie Warmte. We vragen iedereen in Den Haag om op de Transitievisie Warmte te reageren in een inspraakprocedure, ook jongeren.

Dus: wil je weten wat jíj kunt doen? Wil jíj je mening laten horen? Kom dan naar de bijeenkomst op donderdag 7 april in The Student Hotel, van 19:30 tot 21:00. Ga in gesprek met de gemeente, experts en andere jongeren. Meld je hier aan!

Informatiebijeenkomst 'Den Haag op schone energie'