Universiteit Leiden

nl en

Festival

Museumnacht Leiden 2022

Datum
zaterdag 28 mei 2022
Bezoekadres
Diverse musea in Leiden

Op 28 mei 2022 zal de Museumnacht Leiden plaatsvinden, naar verwachting dit keer weer in haar bekende fysieke vorm. Dertien musea zullen tijdens de Museumnacht hun deuren openen zodat bezoekers de unieke kans krijgen om deze locaties in een ander licht mee te maken. Het bezoek aan deze musea wordt verrijkt met  een bomvol programma bestaande uit evenementen, lezingen, optredens, fotolocaties, workshops, experimenten en vele andere ervaringen. De Museumnacht Leiden heeft dit jaar als thema ‘Déjà Vu’, en belooft dan ook een onvergetelijke avond te worden waarbij er voor iedereen iets te ontdekken valt!

De Museumnacht Leiden start met een openingsevenement dat plaats zal vinden op de Beestenmarkt. Vanaf hier kunnen bezoekers het Nachtpad gaan bereizen: een route speciaal opgezet en aangekleed voor de Museumnacht die haar bewandelaars langs de deelnemende musea en de verschillende programmaonderdelen zal leiden. Voor hen die geen genoeg kunnen krijgen van de Nacht zal er ter afsluiting een afterparty plaatsvinden.

In tegenstelling tot andere museumnachten in Nederland komt de Leidse Museumnacht tot stand uit een samenwerking van studenten en musea. Onder de koepel van de Stichting Museumnacht Leiden zetten 16 studenten van A.L.S.V. Quintus een nacht neer die voor iedereen toegankelijk is. Dit doen zij dit jaar in samenwerking met CORPUS ‘reis door de mens’, Erfgoed Leiden en Omstreken, de Hortus Botanicus Leiden, Japanmuseum SieboldHuis, Molenmuseum de Valk, Museum Het Leids Wevershuis, Museum Volkenkunde, Museum de Lakenhal, Naturalis Biodiversity Center, de Oude Sterrewacht, Rijksmuseum Boerhaave, Rijksmuseum van Oudheden en Taalmuseum Leiden.

Meer informatie over de Museumnacht Leiden 2022 is te vinden op Facebook en Instagram.

Programma en tickets

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.