Start je toekomst: introductiedag

Steenschuur 25
2311 ES Leiden

Start je toekomst!

Ga je als eerste van je familie naar de universiteit? Of ga je in Leiden, of Den Haag studeren, maar ben je niet in Nederland opgegroeid waardoor het Nederlandse onderwijs nieuw voor je is? Een mooie en spannende nieuwe stap! Maar ook een duik in het onbekende.

Voorbereid starten met studeren aan Universiteit Leiden

De Universiteit Leiden verwelkomt je graag met een speciaal introductieprogramma. Hierin maak je kennis met de universiteit, met studeren, en met andere medestudenten. Je krijgt alle informatie die je nodig hebt om je thuis te gaan voelen en succesvol te worden in deze voor jou nieuwe wereld. Daarnaast is er natuurlijk ook veel ruimte om je vragen te stellen.

Ook voor verzorgers

Je verzorgers zijn ook van harte welkom, zodat zij ook weten wat studeren op de universiteit betekent en je daarbij kunnen ondersteunen tijdens je studietijd.

9.15-10.30    Wat kun je verwachten?
Hoe is een universiteit georganiseerd? Hoe werkt het met faculteiten, hoogleraren en docenten? Aan de hand van een interactief spel leer je de ins en outs van een universiteit!

10.30-13.00    Informatiemarkt
Als je studeert gaat er een wereld voor je open. Er is zo veel! Schuif tijdens een van deze rondes aan bij een van de vele workshops in de Hortus Botanicus. Kom er achter of een introductieweek wat voor je is, wat Meeting Point en POPcorners zijn en wat een studieadviseur voor jou kan betekenen. Hoe trap jij je studententijd het beste af, in deze bijzondere tijd?

13.00-14.00    Lunch op het water
Er is niet alleen voer voor de hersenen. Met de lunchboot word je naar de laatste activiteit gebracht.

14.00-15.00    Mini college: Studeren – Hoe pak je dat nou aan?
Tijdens dit college krijg je informatie over hoe om te gaan met je tijd, hoe verschilt studeren met leren op de middelbare school en hoe ziet jouw leven er naast de studie uit? Als er iets niet helemaal naar wens gaat dan is er ook veel hulp te vinden. Dat wordt ook uitgelegd. Jouw vragen zijn hartstikke welkom. De sessie is interactief.

15.00-15.30    Afronding

Schrijf je nu in!

Contact

Heb je vragen over het programma of heb je aan andere opmerking? Je kunt de organisatie van Start je Toekomst bereiken door een mail te sturen naar: startjetoekomst@sea.leidenuniv.nl