Universiteit Leiden

nl en

Studievoorlichting

Career Event: Diversiteit in de publieke sector

Datum
donderdag 23 februari 2023
Tijd
Bezoekadres
BV0.16 + Global Lounge | Kamerlingh Onnes Gebouw

Hoe is het om als LHBTIQ'er te werken bij een Ministerie? Hoe wordt er binnen de rechtbank omgegaan met verschillende culturele achtergronden op de werkvloer? Ofwel: hoe divers en inclusief is het werkveld eigenlijk?

Tijdens het Career Event op 23 februari vertellen vier medewerkers van verschillende rechtbanken en Ministeries over diversiteit en inclusie bij hun op de werkvloer. Daarnaast is er ruimte om eerlijke ervaringen en verhalen uit te wisselen en persoonlijke vragen te stellen tijdens de meet & greet

Voor wie?

Het evenement is voor alle (zowel bachelor als master) Rechtsgeleerdheid en Criminologie studenten van de faculteit Rechten. Het evenement is in het Nederlands.  

Programma

17:00 

Inloop 

17:15  

Sprekers aan het woord 

18:30  

Start meet & greet met borrel  

Sprekers

  • Olaf Ifzaren 

Olaf Ifzaren groeide op in de regio Arnhem-Nijmegen, heeft een jaar bij een kleine gemeente gewerkt en is nu specialistisch adviseur openbaarheid, staatsrecht en bestuurlijk organisatierecht bij de ministeries van Economische Zaken en Klimaat/Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Binnenkort begint hij als rechter in opleiding bij de rechtbank Oost-Brabant. Hij groeide op in een Marokkaans-Nederlands bijstandsgezin met moeder en twee zussen. Olaf is openlijk biseksueel en non-monogaam. 

  • Antonio Pereira Horta   

Antonio Pereira Horta, senior rechter, is sinds 1994 werkzaam bij de rechtbank Den Haag. Hij is onder meer als kinderrechter, bestuursrechter en voorzitter van de Meervoudige Strafkamer werkzaam geweest. Thans is hij rechter-commissaris, voorzitter van de sollicitatiecommissie van de rechtbank Den Haag en lid van de werkgroep diversiteit van de rechtbank.  

  • Floris Faes 

Floris Faes is coördinerend beleidsmedewerker publiek-private samenwerking bij het ministerie van Justitie en Veiligheid. Hij is lid van de werkgroep diversiteit en inclusie voor het Directoraat-Generaal Rechtspleging en Rechtshandhaving en woont met zijn man en tweejarige dochter in Amsterdam. 

  • Benedict Nefuani 

Benedict Nefuani is (senior) beleidsmedewerker parlementaire zaken bij het ministerie van Justitie en Veiligheid en daar tevens lid van de werkgroep diversiteit & inclusie. Benedict zet zich in voor meer ruimte voor diversiteit binnen het ministerie van Justitie en Veiligheid. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.