Universiteit Leiden

nl en

Tentoonstelling

Tentoonstelling Rijksmuseum Boerhaave: Onvoorstelbaar

Datum
dinsdag 18 april 2023 - zondag 7 januari 2024
Bezoekadres
Rijksmuseum Boerhaave
Lange St. Agnietenstraat 10
2312WC Leiden

Met een bijzonder kleine microscoop legde hij een compleet nieuwe wereld bloot, een wereld die nog nooit iemand had gezien. Vanaf 18 april 2023 opent Rijksmuseum Boerhaave opnieuw deze wereld, die Antoni van Leeuwenhoek 350 jaar geleden ontdekte. De verbluffende microwereld wordt zichtbaar in de tijdelijke tentoonstelling OnvoorstelbaarHoe Antoni van Leeuwenhoek de microwereld ontdekte.

Nieuwsgierig geworden? Na een bezoek aan Onvoorstelbaar hoef je niet meer bang te zijn voor de ogenschijnlijk enge microwereld. Ontdek waarom Van Leeuwenhoek zoveel plezier in zijn werk had en kom meer te weten over microscopie. Hoe begrijp je een wereld die je nog nooit hebt gezien? Kijk, zie en geniet!

Onvoorstelbaar is te zien van 18 april 2023  t/m 7 januari 2024 bij Rijksmuseum Boerhaave in Leiden.

Meer informatie over de tentoonstelling

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.