Universiteit Leiden

nl en

Studentenwelzijn

Student Well-being Week 2023

Datum
maandag 13 november 2023 - vrijdag 17 november 2023
Bezoekadres
Leiden, Den Haag en online

Blijf fysiek en mentaal gezond tijdens de Student Well-being Week

De universiteit helpt je graag mentaal en fysiek gezond te blijven. Daarom organiseren we, in samenwerking met studenten en partners, van 13 tot en met 17 november de Well-being Week. Een week vol activiteiten om te ontspannen, jezelf te ontwikkelen en medestudenten te ontmoeten.

Schrijf jij je in voor een (outdoor) bootcamp, workshop over het omgaan met prestatiedruk of kom je gezellig een canvas tas beschilderen? Je kunt ook samen met anderen gaan boulderen, ontdekken of je in balans bent en wat je kunt doen om meer in balans te blijven, je knuffeltechniek verbeteren of ontspannen tijdens een klankreis.

Check het hele programma en meld je snel aan voor één of meerdere gratis activiteiten. Vol=vol.

Programma van de Student Well-Being Week 2023.
Blauw = Leiden, wit = Den Haag, geel = online. Klik op het vergrootglas om een grotere afbeelding te bekijken.

Het programma is ook als PDF-bestand beschikbaar.

Programma Student Well-being Week

09:00-10:00 – Morning meditation (ENG) – Online

Deze activiteit is in het Engels. Bekijk de Engelse pagina voor een beschrijving van de activiteit.

Aanmelden Morning Meditation

11:00-16:00 - Cuddle King 2000 (NL/ENG) – Den Haag

Locatie: Wijnhaven, Begane Grond

Op veel manieren heeft technologie ons leven frictielozer gemaakt. Alles moet zo makkelijk en efficiënt mogelijk verlopen. Ook in de datingwereld is er veel veranderd. We swipen wat af in al die dating-apps, op zoek naar een match. Maar verstaan we de edele kunst van het blauwtje lopen nog wel? Staan we nog wel open voor het vinden van iets of iemand waar we niet naar op zoek zijn? Kortom: krijgen we nog wel een gezonde portie sociale wrijving?

Met de Cuddle King 2000 zijn ongemakkelijke dates en sociale onhandigheid verleden tijd! De interactieve installatie Cuddle King 2000 maakt snel inzichtelijk hoe het is gesteld met jouw knuffeltechniek. Train je knuffeltechniek tijdens de Well-being Week. Make every cuddle count!

12:00-13:00 - Inloopspreekuur voor vragen over je welzijn/well-being support (NL/ENG) - Leiden

Locatie: Woonkamer, Plexus

Wil je graag weten bij wie je terecht kan voor bepaalde hulp of zit je niet lekker in je vel? Kom langs bij ons inloopspreekuur! Een van de studentassistenten van het team Studentenwelzijn staat voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Of het nu gaat om studiezaken, loopbaanadvies, psychologische ondersteuning, het ontmoeten van medestudenten of iets anders, wij helpen je graag verder. Dit inloopspreekuur is dé plek waar je laagdrempelig kunt binnenlopen en ontdekken waar en bij wie je terecht kunt voor ondersteuning wanneer je dat nodig hebt.

13:15-15:15 – Workshop: Hoe ga ik om met Career Stress (ENG) - Den Haag

Locatie: Wijnhaven, lokaal 2.17

Sometimes it feels like everyone around you has finished three internships, two masters and had time left over to do volunteer work in the summers. In short, everybody seems to be more prepared than you to start that first job. Of course this isn’t true, but it can be a big source of stress. In this workshop we will talk about the origins of this stress and learn how to deal with it better. We will also define what your first step should be when you start looking for that graduate job, internship or project.

Aanmelden Workshop Career Stress

15:00-17:00 – Nature walk (ENG) - Leiden

Locatie: Start vanaf ingang Station Leiden Lammenschans.
Voertaal: Engels

Wandelen in de natuur ontspant, maakt creatief en gelukkig. Het geeft je een boost. Krijg jij al zin in de Nature Walk? De wandeling wordt georganiseerd door Nature Academy en heeft als doel om de connectie te hervinden met jezelf, medestudenten en de natuur. Je zal in stilte genieten van de natuur en aan de hand van vragen het gesprek met anderen aangaan. De wandeling vindt plaats in het 'Polderpark Cronesteyn'.

Aanmelden Nature Walk

15:00-17:00 – How to stress less (NL) – Leiden

Locatie: Hogeschool Leiden

Studeren kan stress met zich meebrengen. Een beetje studiestress hoort er natuurlijk bij, maar merk je dat stress je te vaak belemmert, dan is deze workshopmogelijk iets voor jou. In deze workshop ga je het gesprek met andere studenten aan over het thema studiestress. Ook krijg je uitleg over de werking van stress en krijg je tools om hier mee om te gaan. Geef je op voor de workshop en gun jezelf hier beter mee om te gaan.

Dit is een activiteit die gehost wordt door samenwerkingspartner Hogeschool Leiden.

Aanmelden 'How to Stressless'

16:00-18:00 - Beeldende Kunst Workshop (ENG) - Leiden

Locatie: Lipsius, LAK Atelier (1.44)
Voertaal: Engels

Portrettekenen a la Rembrandt. Leiden is de geboortestad van kunstenaar Rembrandt van Rijn. In deze workshop ga je een zelfportret van Rembrandt tekenen. Met een aantal simpele technieken ga jij aan de slag om een geweldige oude-meester-tekening te maken. Laat je verrassen en doe mee!

Aanmelden Beeldende Kunst Workshop

19:30-21.00 - Boulderen (NL/ENG) - Den Haag

Locatie: Boulderhal Walhalla

Boulderen is een geweldige manier om te bewegen. Het is onderdeel van de klimsport, maar in tegenstelling tot sportklimmen (met een touw), zijn boulderroutes veel korter. Er is dus geen touw nodig. Door de dikke valmatten onder de wand, kun je altijd veilig vallen of afspringen. De boulderroutes worden zo gebouwd dat er een combinatie nodig is van kracht en techniek om de boulder uit te kunnen klimmen. Elke boulder is weer een nieuwe puzzel!

Aanmelden Boulderen

09:00-13:00 – Cursus Reanimatie en AED (NL) - Leiden

Locatie: Rode Kruis, Apollolaan 1B, Leiden

Deze cursus is speciaal ontwikkeld voor iedereen die wil weten hoe je een leven kunt redden. In slechts vier uur leer je wat je kunt doen als iemand bewusteloos is of een hartstilstand heeft. Je leert reanimeren en hoe je een AED kunt bedienen.

Aanmelden Cursus Reanimatie en AED

09:30-10:30 - Power Yoga (ENG) - Den Haag

Locatie: The Buzz, Round Dance Hall
Voertaal: Engels

Poweryoga is de yogavorm waarin we fitness en yoga verbinden. Door middel van snelle, dynamische houdingen creëren we warmte in het lichaam en verbeteren we ons uithoudingsvermogen, kracht en flexibiliteit. De focus ligt in deze les op de fysieke houdingen, er wordt minder aandacht gegeven aan meditatie en ademhaling.

Ben je nieuwsgierig naar wat poweryoga jou kan brengen? Doe dan mee met deze les! Het maakt niet uit of je nieuw of ervaren bent. Onze docent ondersteunt je graag bij elk onderdeel van je yogareis.

Aanmelden Power Yoga (Den Haag)

09:30-10:30 - Power Yoga (ENG) - Leiden

Locatie: Universitair Sportcentrum, Combizaal
Voertaal: Engels

Poweryoga is de yogavorm waarin we fitness en yoga verbinden. Door middel van snelle, dynamische houdingen creëren we warmte in het lichaam en verbeteren we ons uithoudingsvermogen, kracht en flexibiliteit. De focus ligt in deze les op de fysieke houdingen, er wordt minder aandacht gegeven aan meditatie en ademhaling.

Ben je nieuwsgierig naar wat poweryoga jou kan brengen? Doe dan mee met deze les! Het maakt niet uit of je nieuw of ervaren bent. Onze docent ondersteunt je graag bij elk onderdeel van je yogareis.

Aanmelden Power Yoga (Leiden)

13:00-14:30 – Workshop: Succesvol onderhandelen (NL) - Online

Wist je dat ongeveer 65% van de starters niet onderhandelt tijdens hun arbeidsvoorwaardengesprek? Zonde, want de kans is heel groot dat jij meer waard bent dan het salarisvoorstel dat jou aangeboden wordt. Tijdens deze lezing nemen we je mee in de stappen die daarbij komen kijken én voorzien we je van handige tips & tricks om met meer zelfvertrouwen en overtuigingskracht te onderhandelen. Alles met als doel om jouw waarde te bepalen en de ander te laten inzien wat jij waard bent straks - op een manier die bij jou past.

Aanmelden 'Workshop Succesvol Onderhandelen'

14:00-16:00 - Stekjesruilmiddag (NL/ENG) - Leiden

Locatie: Hortus Botanicus

Planten werken goed op je mentale gesteldheid en het in leven houden van een plant maakt trots. Vooral als het lukt om een plant te stekken. Tijdens deze stekjesuitwisseling is het mogelijk om je plantenfamilie uit te breiden en een ander blij te maken met een stekje van jou! Ook is er tijd om plantentips met elkaar uit te wisselen.

Het meenemen van een stekje is niet verplicht, wel gewenst. Er zal een klein aantal stekjes uit de Hortus aanwezig zijn. Hortusmedewerkers staan klaar om vragen te beantwoorden en stektips te geven. Toegang tot de Hortus is gratis voor alle Leidse studenten tussen 14:00-16:00 uur (op vertoon van je studentenkaart).

Ik kom naar de Stekjesruilmiddag

15:30-16:30 - LifeHack: Werk aan je mentale welzijn in deze workshop (NL) - Leiden

Locatie: Pieter de la Courtlokaal 1A.01

Heb je ook wel eens dat studeren niet soepel gaat? Of dat je je onzeker voelt? Als je aan je mentale welzijn wil werken dan is deze interactieve workshop iets voor jou. Geef je op zodat je life skills aan kunt leren om b.v. effectiever te studeren of meer zelfvertrouwen te krijgen.

Deze workshop is helaas geannuleerd.

17:00-23:00 Een activiteit voor alle leden van de FWN-Studieverenigingen (NL/ENG) – Leiden

Op deze pagina vind je meer informatie.

19:00-21:30 - Food for Thought: Potluck Diner - De waarde van vriendschap (ENG) - Leiden

Locatie: Rapenburg100, Leiden

Wil je andere studenten ontmoeten en praten over de betekenis en het belang van vriendschap? Kom dan langs bij Rapenburg100 en neem je beste gerecht mee!

Aanmelden 'Food For Thought'

19:30-21:00 - Workshop: Zelfvertrouwen bij het spreken voor een publiek (ENG) - Den Haag

Locatie: Wijnhaven, 3.12 A/B
Voertaal: Engels

Heb je last van zenuwen voorafgaand aan je presentaties? Wil jij leren hoe jij jezelf het beste kan voorbereiden op spreken voor een publiek? Ben je op zoek naar een mogelijkheid om zelfvertrouwen en ervaring op te doen in het spreken voor een groep? Neem dan deel aan deze workshop van de Leiden MUN Foundation. Zij geven je alle tools die je nodig hebt om je volgende presentatie tot een succes te maken!

Aanmelden Workshop 'Confidence in Public Speaking'

10:00-11:30 hour - Omgaan met prestatiedruk als student (ENG) - Online

Voertaal: Engels

Meld je aan voor deze interactieve lezing over prestatiedruk. We gaan verkennen hoe prestatiedruk in elkaar steekt, hoe het ontstaat, welke effecten het teweegbrengt en hoe we hiermee kunnen omgaan. Ontdek hoe mindfulness een krachtig hulpmiddel kan zijn om prestatiedruk te beheersen. Via een begeleide mindfulness-oefening en praktische technieken verkennen we manieren om mindfulness te integreren in het dagelijks leven, om te gaan met prestatiedruk en te bouwen aan een veerkrachtige Growth mindset.

Aanmelden 'Omgaan met Prestatiedruk'

10:30-12:00 - Klankreis (NL) - Leiden

Locatie: Universitair Sportcentrum, Combizaal

Tijdens deze Klankreis lig je op een yogamat of handoek. Je luistert naar een verhaal over innerlijk leiderschap in combinatie met de klanken van meditatieve instrumenten en stem. Laat je meevoeren op een innerlijke ontdekkingsreis. De kristallen schalen, rustgevende hapi-drum en harmonium helpen je om dieper te kunnen ontspannen.

Wat kan deze 'reis' je opleveren:

  • Ervaren van rust
  • Mentale helderheid
  • Inzichten en inspiratie

Aanmelden Klankreis

11:00-12:00 - Verspil geen tijd aan NIET beginnen (NL) - Leiden

Locatie: Hogeschool Leiden, B2.028

Heb jij ook regelmatig last van: ‘Tijd verspillen door niet te gaan beginnen’ of 'Waarom nu iets doen als het later ook kan' En kom je dan uiteindelijk in de problemen doordat je té kort tijd hebt om je goed voor te bereiden op een toets of je werkstuk af te maken. Geef je op voor deze korte workshop en ontvang praktische tools bij uitstelgedrag, zodat je hier makkelijker mee om kan gaan in de toekomst.

Dit is een activiteit die gehost wordt door samenwerkingspartner Hogeschool Leiden.

Aanmelden 'Verspil geen tijd aan NIET beginnen'

13:30-15:00 - Duurzame kaarsenworkshop (ENG) – Den Haag

Locatie: Beehive, Common Room

Neem je eigen mok, jampotje of hittebestendige beker mee en ervaar hoe je zelf een kaars kan maken. We zullen geurkaarsen maken met bijenwas en etherische oliën, terwijl het Green Office-team inzichten deelt over klimaatangst en gerelateerde onderwerpen. Als extraatje stellen we glas- en porseleinstiften ter beschikking, zodat je je nieuw gemaakte kaarsen kunt personaliseren.

Aanmelden Duurzame Kaarsenworkshop

14:00-15:30 - Well-being Booster workshop Positieve Emoties (NL) - Leiden

Locatie: Oude Sterrenwacht, C003
Aanmeldformulier komt binnenkort online.

Wil jij meer leren over de wetenschap achter welzijn? Wil je meer bewust worden van de positieve dingen in jouw leven? Dan is deze Well-being Booster workshop voor jou! We duiken in de wetenschap van de positieve psychologie. Door leuke interactieve oefeningen ga je inchecken met je eigen mentale welzijn en ontdekken waar je energie van krijgt.

Aanmelden Well-being Booster

14:00-16:00 - Spelletjescafé (NL/ENG) - Leiden

Locatie: Humanities Living Room, Matthias de Vrieshof 4

Heb je zin in warme chocolademelk en een cupcake? Wij ook. Zou je liever spelletjes spelen dan studeren in de bibliotheek? Wij ook. Kom langs in de Humanities Living Room, waar een gratis chocolademelkbar en heerlijke cupcakes op je wachten! Neem iets lekkers, speel wat spellen, of zet de platenspeler aan en geniet van de knusse sfeer. Laten we wat tijd voor onszelf nemen en de leuke momenten omarmen. Neem een pauze – je verdient het! Aanmelden is niet nodig.

16:30-18:00 - Workshop Boundaries, Communication, & Consent workshop (ENG) – Den Haag

Locatie: Wijnhaven, 2.19

Deze activiteit is in het Engels. Bekijk de Engelse pagina voor een beschrijving van de activiteit.

Aanmelden Workshop 'Boundaries, Communication & Consent'

16:00-17:00 1K Z1E J3 – Suïcidaliteit bespreekbaar maken (NL/ENG) – Leiden

Locatie: Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen

Praten over suïcidale gedachten is belangrijk, maar allesbehalve gemakkelijk. Om dit lastige onderwerp bespreekbaar te maken organiseert de universiteit diverse initiatieven. Vandaag worden er gesprekskoekjes uitgedeeld. Gebruik het koekje als bruggetje om eens te vragen hoe het gaat aan iemand waarvan jij denkt dat deze persoon het nodig heeft. Woon om 16.00 uur de onthulling van een 1K Z1E J3-bankje in het Huygens bij, een plek om even de tijd te nemen voor elkaar en te horen hoe het werkelijk met iemand gaat. Je herkent het bankje aan een gouden plaquette met de tekst: ‘Een goed gesprek begint met iemand écht zien.’ Of volg de online training VraagMaar en leer hoe je een dergelijk gesprek kan voeren.

09:00-10:00 - Bootcamp Outdoor (ENG) - Leiden

Locatie: Plexfit, Studentencentrum Plexus
Voertaal: Engels

Zin om de dag te starten in de frisse buitenlucht? Doe dan mee met de Bootcamp Outdoor. Tijdens de training wisselen we cardio oefeningen af met krachttraining voor buik, benen en bovenlichaam. Fit worden, je hoofd leegmaken en nieuwe mensen ontmoeten.

Aanmelden Bootcamp Outdoor

11:00-13:00 – Nature walk (ENG) – Den Haag

Locatie: Den Haag Centraal, nabij de piano
Voertaal: Engels

Wandelen in de natuur ontspant, maakt creatief en gelukkig. Het geeft je een boost. Krijg jij al zin in de Nature Walk? De wandeling wordt georganiseerd door Nature Academy en heeft als doel om de connectie te hervinden met jezelf, medestudenten en de natuur. Je zal in stilte genieten van de natuur en aan de hand van vragen het gesprek met anderen aangaan. De wandeling vindt plaats in het 'Polderpark Cronesteyn'.

Aanmelden Nature Walk (Den Haag)

13:30-14:30 – Workshop: Motivatie tot zelf-studie (ENG) - Leiden

Locatie: Pieter de la Court, S.A49
Voertaal: Engels

Vind je het moeilijk om jezelf tot studeren aan te zetten? Spendeer je minder tijd aan zelfstudie dan je zou willen? In deze workshop kijken we naar wat je tegen houdt en onderzoeken we hoe je jezelf kunt motiveren om te doen wat je wilt/moet doen.

Aanmelden Workshop 'Motivatie tot Zelfstudie'

15:15-16:45 - Well-being Booster workshop Positieve Emoties (ENG) - Den Haag

Locatie: Schouw, A2.01
Voertaal: Engels

Wil jij meer leren over de wetenschap achter welzijn? Wil je meer bewust worden van de positieve dingen in jouw leven? Dan is deze Well-being Booster workshop voor jou! We duiken in de wetenschap van de positieve psychologie. Door leuke interactieve oefeningen ga je inchecken met je eigen mentale welzijn en ontdekken waar je energie van krijgt.

Aanmelden Workshop 'Positieve Emoties'

16:30-18:00 – Workshop Bondgenootschap (ENG) – Leiden

Deze activiteit is in het Engels. Bekijk de Engelse pagina voor een beschrijving van de activiteit.

 

17:15-18:15 - Workshop Balans (ENG) - Online

Deze activiteit is in het Engels. Bekijk de Engelse pagina voor een beschrijving van de activiteit.

Aanmelden Workshop 'Balans'

19:30-21:00 hour - Workshop Eenzaamheid en Middelengebruik (NL) - Den Haag

Locatie: Wijnhaven, 3.60

Stichting 'Door het Geluid' zet zich in voor de mentale gezondheid van studenten. Hun missie is om het taboe op mentale gezondheid te doorbreken, studenten handvatten te bieden om om te gaan met hun eigen mentale gezondheid en die van hun medestudent. Aan de hand van casuïstiek uit het studentenleven gaan zij in hun workshop, gegeven voor en door studenten, het gesprek met jullie aan over middelengebruik en eenzaamheid. We gaan het onder andere hebben over de normalisering van alcohol en drugs in het studentenleven, de rol van groepsdruk, het vervagen van grenzen en hoe we op feestjes de controle over elkaar houden. In de casus eenzaamheid bespreken we het verschil tussen sociale en emotionele eenzaamheid, zoomen we in op hoe jij eenzaamheid kunt herkenen en kijken we hoe jij een medestudent met eenzame gevoelens kunt helpen.

Aanmelden Workshop 'Eenzaamheid en Middelengebruik'

09:30-10:30 - Time Management Training (ENG) - Online

Voertaal: Engels

Nooit genoeg tijd? Voel je je overweldigt en gestresst door eindeloze to-do lijsten? Geef je dan op voor de Time Management Training van De Kleine Consultant! Ontdek hoe jij weer controle kan krijgen, productiever kan werken en een betere balans tussen werk en privé kan vinden. Meld je nu aan en omarm een efficiënter, stressvrij leven!

Aanmelden Time Management Training

11:00-12:00 - Wees @ease: Taboes rond mentale gezondheid doorbreken en omgaan met mentale problemen (ENG) - Leiden

Locatie: Kamerlingh Onnes Gebouw, B025.
Voertaal: Engels

Hoe gaat het écht met jou? Met wie praat jij erover als het even wat minder gaat? In deze workshop, zullen @ease vrijwilligers veelvoorkomende mentale problemen en barrières bij erover praten, bespreken. Ook gaan we het hebben over kleine stappen die je je beter kunnen laten voelen of die het makkelijker maken om hulp te zoeken.

Aanmelden 'Be @ease'

13:00-14:00 – Workshop: Aandacht en AD(H)D (NL) - Leiden

Locatie: Pieter de la Court, 1A37

Voor veel studenten met AD(H)D is het lastig om zich te concentreren op de studie. Hoe komt het dat focus moeilijk te krijgen is, waarom heb je soms wel (hyper)focus en hoe krijg je hier sturing op? Samen met onderzoeker Bryant Jongkees en studentendecaan Romke Biagioni gaan we op zoek naar de mechanismen rond aandacht bij AD(H)D.

Aanmelden Workshop 'Aandacht en AD(H)D'

13:00-14.00 - Wandeling (ENG/NL) - Leiden

Locatie: Start bij LUMC.

Om stil te staan bij mentaal welzijn, maken we samen een wandeling door Leiden. De wandeling wordt georganiseerd door MFLS. Aanmelden is niet noodzakelijk.

13:00-15:00 – Creatief ontspannen (NL) – Leiden

Locatie: Hogeschool Leiden, B2.028

Creatief bezig zijn en tegelijk ook anderen ontmoeten? Kom dan langs tijdens het spreekuur begeleid door studenten van de opleiding Vaktherapie. Er wordt ingegaan op een specifiek thema zoals studiestress, ontspanning, faalangst en perfectionisme.

15:00-16:30 – Canvastas bedrukken (ENG) - Den Haag

Locatie: Beehive, Common Room
Voertaal: Engels

Kom gezellig je eigen canvastas ontwerpen. Je mag hem zelfs houden op het eind!

Aanmelden 'Canvastas Bedrukken'

17:00-22:00 - International Cultural Night (ENG) - Leiden

Locatie: Plexus
Voertaal: Engels

Op 17 november, van 17.00-22.00 uur, nodigen we je uit om deel te nemen aan een bijzondere avond vol cultuur, diversiteit en plezier. De International Cultural Night, georganiseerd door het Meeting Point, keert terug met een verrassend programma dat je niet wilt missen.

We trappen het evenement af met een inspirerende keynote-spreker, dit jaar in het teken van duurzaamheid. Laat je vervolgens betoveren door medestudenten terwijl ze je meenemen op een reis door hun cultuur met dans, poëzie en lekkere hapjes en drankjes. Het wordt een avond vol boeiende gesprekken en de kans om nieuwe mensen te ontmoeten. Binnenkort delen we het volledige programma met alle details.

Aanmelden 'International Cultural Night'

Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen. 

Doorlopende Activiteiten (ma t/m vr)

Weet je soms ook niet waar je geld blijft? Wil je meer inzicht in je geld? Je bent zeker niet de enige die daar af en toe mee worstelt. Doe mee aan de dagelijkse Mind your money-challenge. Gedurende 5 dagen (13-17 november) ontvang je rond 9 uur via de mail met oefeningen, handvatten, opdrachten, tools en tips om meer inzicht te krijgen in geld. Geef je op en ontvang dagelijks in deze week tips en tools.

Dit is een activiteit die gehost wordt door samenwerkingspartner Hogeschool Leiden.

Aanmelden 'Mind your Money Challenge'

Heb jij regelmatig last van (studie)stress? Je bent zeker niet de enige. Gelukkig is er wat aan te doen, doe deze week daarom mee met de Minder Stress Challenge. Gedurende deze 5 dagen (13 – 17 november) ontvangt je rond 9:00 uur een e-mail met oefeningen, handvatten, opdrachten, tools en tips om beter om te leren gaan met stress en zo je dag goed te beginnen.

Dit is een activiteit die gehost wordt door samenwerkingspartner Hogeschool Leiden.

Aanmelden 'Mind Your Stress-challenge'

Locatie: Breestraat 46 in Leiden, lokaal 026.
Bekijk de openingstijden.

Met de gratis gezondheidscheck kun je verschillende metingen laten verrichten om een beter beeld te krijgen van je gezondheid. Studenten van de opleiding Doktersassistent staan klaar om: je bloeddruk op te nemen; je BMI te bepalen; een eenvoudig bloedonderzoek te doen naar de glucosewaarde of cholesterol. Daarnaast geven de studenten advies over een gezonde levensstijl en eetgewoonten. De studenten worden begeleid door docenten van de opleiding. Mocht het nodig blijken, dan adviseren zij je een afspraak te maken bij de huisarts. Voor de studenten is het een leerzame ervaring om de opgedane kennis en vaardigheden in de praktijk te brengen.

Dit is een activiteit die gehost wordt door samenwerkingspartner mbo Rijnland.

24/7 Online aanbod

Wist je dat de Universiteit i.s.m. met partners een groot aanbod aan digitale trainingen en support services voor jou beschikbaar heeft? Hieronder vind je enkele voorbeelden.

Gezondeboel is een E-health platform met diverse modules, bijvoorbeeld over eenzaamheid. Als student aan de universiteit krijg je gratis toegang tot dit platform.

Praten over suïcidale gedachten is belangrijk, maar allesbehalve gemakkelijk. Mensen vinden het vaak lastig om het gesprek aan te gaan als ze merken dat het niet goed gaat met de ander. Dit kan vanuit het idee komen dat ze de situatie erger maken of dat ze de ander op gedachtes brengen door erover te praten. Het tegendeel is waar. Het gesprek aangaan kan juist helpen! Voor wie wil oefenen met een dergelijk gesprek biedt 113 de gratis online-training VraagMaar aan.

Denk je aan zelfdoding of maak je je zorgen om iemand? Bel 0800-0113 of chat op www.113.nl.

In deze podcast komen allerlei onderwerpen aan bod over studentenwelzijn, zoals financiën, middelengebruik, seksualiteit en nog veel meer. De afleveringen zijn in het Engels en Nederlands.

Werk met een online coach aan je mentale gezondheid. Meer informatie vind je via de website van Caring Universities.

Voor een overzicht van alle well-being activiteiten en services, ga naar de webpagina over studentenwelzijn.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.