Universiteit Leiden

nl en

Workshop

Well-Being Moment: Workshop – Meditation for beginners

Datum
dinsdag 21 mei 2024
Tijd
Bezoekadres
Leiden: Lipsius K031, Den Haag: Wijnhaven 2.17

Op 21 mei is het World Meditation Day, speciaal voor deze gelegenheid wordt een beginnersworkshop meditatie georganiseerd voor studenten en medewerkers in Den Haag en Leiden. Meditatie is een onderzoek en training van je eigen geest die al bekend is voor meer dan 2000 jaar. Onder het motto ‘geloof niets, onderzoek alles zelf’ wordt in meditatie een uiterst intelligente manier geboden om je eigen innerlijke wereld te onderzoeken. 

Dat meditatie kalmte met zich meebrengt is iets dat zeker in het begin niet snel wordt ervaren. Aanvankelijk zijn de meeste eerder verbaasd over de hoeveelheid gedachten en emoties die constant in de geest opduiken. Het vergt dan ook enige herhaling om de welbekende voordelen van meditatie (kalmte, focus, levensvreugde, etc.) te bereiken.

Deze workshop zal je onder deskundige begeleiding introduceren in de eerste beginselen van meditatie, de zithouding, de houding van je geest en wellicht kun je ook al te beginnen ervaren hoe het is als je niet meegaat met je gebruikelijke gedachtepatronen. De workshop begint met een korte uitleg, gevolgd door meditatie in beweging en zitmeditatie. Vervolgens is er ruimte voor vragen en het delen van ervaringen. 

Deze workshop is een uitgelezen kans om kennis te maken met meditatie en de positieve effecten ervan te ontdekken. De organisatie ziet ernaar uit je te mogen verwelkomen bij deze verrijkende ervaring richting innerlijke rust.

Aanmelden

Om je in te schrijven kun je het onderstaande formulier invullen.

Aanmeldformulier
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.