Universiteit Leiden

nl en

Serie

Student Support Groups

Als student of promovendus aan de Universiteit Leiden kun je je aansluiten bij Student Support Groups om sociale connecties op te bouwen en over jezelf te leren.

Student support groups

Student Support Groups zijn een veilige, vertrouwelijke ruimte om te leren, te delen en contact te maken met andere studenten. Je zit met maximaal 7 medestudenten of promonvendi in een groep, die wordt begeleid door een student-trainer. Doe mee en draag op basis van je eigen ervaringen bij aan het gesprek!

Wanneer

Student Support Groups vinden plaats in drie rondes per academisch jaar. Daarom is het belangrijk om je aan te melden voor de deadline. Je kunt kijken wanneer welke groep plaatsvindt en wat de deadlines voor aanmelding zijn in het 'Programma'-gedeelte van deze pagina.

Hoe meld ik me aan

Je kunt je voor één of meerdere supportgroepen aanmelden door dit formulier in te vullen. 

Aankomende supportgroepen

  • Well-beingsupportgroep: Ontmoet medestudenten en praat over persoonlijke groei en welzijn.
  • Meeting Point-supportgroep: Voor eerstegeneratiestudenten, vluchtelingstudenten en studenten uit Suriname of het Caribisch gebied die wat hulp kunnen gebruiken bij het vinden van hun weg binnen de universiteit en in Nederland.
  • PhD-kandidatensuppportgroep: Ontmoet andere PhD-kandidaten om over mentaal welzijn te praten en ervaringen en uitdagingen te delen.
  • 30+-supportgroep: Voor studenten die op een wat latere leeftijd (opnieuw) aan de universiteit zijn begonnen. Deel ervaringen met bijvoorbeeld het combineren van je studie met andere verantwoordelijkheden en het wat ouder zijn dan je studiegenoten. 
  • Financiële-supportgroep (nieuw): Vind jij het lastig om je studentenbudget te begroten? Je bent niet de enige! Word lid van deze groep om met andere studenten te praten over het onderwerp financiën.
  • AD(H)D-supportgroep (nieuw): Kom samen met andere studenten met AD(H)D (gediagnosticeerd of niet). Praat over het studentenleven, ondersteun elkaar en wissel tips uit over hoe je veelvoorkomende uitdagingen aan kunt gaan.
  • Career supportgroep (nieuw): Ontmoet andere studenten om onderwerpen te bespreken rondom carrière maken, zoals het opstellen van een CV, sollicitatietechnieken en hoe je het maximale uit je studie haalt om je toekomstige carrièrekansen te versterken.

Bekijk voor meer details het programma hieronder.

Heb je interesse om een groep te begeleiden?

Elke support groep heeft een vrijwilliger nodig die de rol van student-guide op zich neemt. Dit is de perfecte kans om bij te dragen aan het welzijn van andere studenten, ervaring op te doen met het begeleiden van groepen en een positieve impact te maken. Als je geïntereseerd bent in het worden van een student-guide dan kan je mailen naar studentsupportgroups@sea.leidenuniv.nl

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.