Universiteit Leiden

nl en

Serie

Student Support Groups

Als student of PhD-kandidaat aan de Universiteit Leiden kun je je aansluiten bij Student Support Groups om sociale connecties op te bouwen en over jezelf te leren.

Student supportgroep

Student Support Groups zijn een veilige, vertrouwelijke ruimte om te leren, te delen en contact te maken met andere studenten. Je zit met maximaal 7 medestudenten of PhD-kandidaten in een groep, die wordt begeleid door een student-trainer. Doe mee en draag op basis van je eigen ervaringen bij aan het gesprek!

Wanneer

De nieuwe reeks studentensupportgroepen begint in de week van 6 maart 2023. De sessies vinden één keer per week plaats, gedurende zes weken achter elkaar.

Hoe meld ik me aan

Je kunt je voor één of meerdere supportgroepen aanmelden door dit formulier in te vullen. 

Deadline voor aanmelding

De deadline voor aanmelding voor de aankomende reeks supportgroepen is donderdag 16 februari 2023.

Aankomende supportgroepen

  • Well-beingsupportgroep: Ontmoet medestudenten en praat over persoonlijke groei en welzijn.
  • Studiesupportgroep: Kom met andere studenten samen om te studeren, ongeacht je faculteit en studie.
  • Meeting Point-supportgroep (nieuw): Voor eerstegeneratiestudenten, vluchtelingstudenten en studenten uit Suriname of het Caribisch gebied die wat hulp kunnen gebruiken bij het vinden van hun weg binnen de universiteit en in Nederland.
  • PhD-kandidatensuppportgroep (nieuw): Ontmoet andere PhD-kandidaten om over mentaal welzijn te praten en ervaringen en uitdagingen te delen.
  • 30+-supportgroep (nieuw): Voor studenten die op een wat latere leeftijd (opnieuw) aan de universiteit zijn begonnen. Deel ervaringen met bijvoorbeeld het combineren van je studie met andere verantwoordelijkheden en het wat ouder zijn dan je studiegenoten. 

Bekijk voor meer details het programma hieronder.

Heb je interesse om een groep te begeleiden?

Elke support groep heeft een vrijwilliger nodig die de rol van student-guide op zich neemt. Dit is de perfecte kans om bij te dragen aan het welzijn van andere studenten, ervaring op te doen met het begeleiden van groepen en een positieve impact te maken. Als je geïntereseerd bent in het worden van een student-guide dan kan je mailen naar studentsupportgroups@sea.leidenuniv.nl. De deadline om je aan te melden als student-trainer voor de aankomende reeks groepen is maandag 6 februari 2023.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.