Universiteit Leiden

nl en

Overige software

Als student van de universiteit kun je vaak gratis of tegen een gereduceerd tarief software aanschaffen. Dit geldt voor online programma’s voor planning, cloudopslag, anti-virussoftware en nog veel meer.

Als student kun je gratis gebruikmaken van Office 365 ProPlus en de clouddienst OneDrive. Zo werk je eenvoudig op meerdere pc’s en mobiele apparaten met programma’s als Word, Powerpoint, Excel en OneNote. In de cloud kun je 1024 Gb aan bestanden veilig opslaan en delen. Lees meer en installeer Office 365 en OneDrive

Multi-Factor Authenticatie (MFA)

Om in te loggen bij Office 365 heb je Multi-Factor Authenticatie (MFA) nodig. Dat wil zeggen dat je, behalve met je gebruikersnaam en wachtwoord, ook op een andere manier bevestigt dat jij het bent. Voor Office 365 doe je dit met de app Microsoft AuthenticatorLees meer en stel MFA in

SURFspot

Via SURFspot kun je goedkoop software aanschaffen, zoals Adobe, anti-virussoftware, MindManager en SPSS. Maar je kunt er ook diverse hardware, lidmaatschap op dagbladen en tijdschriften of abonnementen op internetdiensten kopen. Log in bij SURFspot door eerst ‘Universiteit Leiden’ te selecteren en vervolgens je ULCN-inloggegevens in te voeren.

Wiskunde & Natuurwetenschappen

Voor onderwijs bij W&N kun je aanvullende software downloaden via een ander softwareplatform. Lees meer op het tabblad van de faculteit.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.