Universiteit Leiden

nl en

Beurs

Curatorenfondsen

De curatorenfondsen kunnen de student die problemen heeft met het financieren van een studiereis voorzien van een tegemoetkoming in de reiskosten. Deze tegemoetkoming is afhankelijk van de duur van het buitenlandverblijf, de kosten, je financiële positie, je cijfergemiddelde en de kwaliteit van het project.

Deadline
Bekijk de Engelstalige pagina voor meer informatie.
Doelgroep
Bachelor, Master
Landen/ nationaliteit
Alle landen
Type beurs
Stage, Studie, Onderzoek
Faculteit
Archeologie, Geesteswetenschappen, Geneeskunde/LUMC, Governance and Global Affairs, Rechtsgeleerdheid, Sociale Wetenschappen, Wiskunde en Natuurwetenschappen, Interfacultair Centrum voor Lerarenopleiding, Onderwijsontwikkeling en Nascholing (ICLON), African Studies Centre, International Institute for Asian Studies

Voor wie

Studenten die in het buitenland een studiegerelateerde activiteit willen uitvoeren binnen hun studieprogramma aan de Universiteit Leiden, maar dit niet kunnen financiëren zonder aanvullende financiële ondersteuning. 

Toelatingsvereisten

Alle studenten aan de Universiteit Leiden komen in aanmerking om een verzoek in te dienen.

Beursbedrag

 • De studiebeurs bedraagt een eenmalige contributie aan de kosten van jouw studiegerelateerde activiteit in het buitenland.
 • Voor een trip van 10 maanden of langer is het maximale bedrag dat kan worden toegewezen 600 euro.
 • Studenten mogen financiering voor meer dan één reis aanvragen. Het maximum bedrag dat echter in totaal wordt toegewezen voor alle reizen, is 700 euro.

Aanmeldingsproces

Verstuur je verzoek via dit online aanmeldingsformulier. Let op om de volgende documenten bij te voegen:

 1. Motivatiebrief
  Omschrijf jezelf, jouw motivatie om naar het buitenland te gaan, hoe jouw studies in het buitenland binnen jouw curriculum passen en jouw financiële situatie.
   
 2. Budget
  Bereid een budget voor volgens het sjabloon dat kan worden gedownload via het aanmeldingsformulier.
   
 3. Curriculum vitae
  Ook bekend als een CV.
   
 4. Aanbevelingsbrief
  Geschreven door bijvoorbeeld een studieadviseur of docent.
   
 5. Verklaring van DUO (indien van toepassing)
  Als je een aanvullende beurs ontvangt van DUO, upload dan schriftelijk bewijs. Een voorbeeld van schriftelijk bewijs wordt gegeven in het online aanmeldingsformulier.

Disclaimer

De student is verantwoordelijk voor het inleveren van een complete aanmelding, volgens de stappen die hierboven zijn beschreven en voor de reeds genoemde deadline. De Universiteit Leiden kan niet aansprakelijk worden gesteld voor te late en/of onvolledige aanmeldingen.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.