Universiteit Leiden

nl en

Beurs

Het 'Ouwe' Fonds - LUF

Het 'Ouwe' Fonds betreft een beurs voor studenten die als gevolg van een chronische ziekte, handicap of functiebeperking aanvullende voorzieningen nodig hebben voor een volwaardige deelname aan het universitaire leven, is ondersteuning mogelijk vanuit het 'Ouwe' Fonds.

Deadline
N.v.t.
Doelgroep
Bachelor, Master, PhD
Landen/ nationaliteit
Alle nationaliteiten
Type beurs
Studie
Faculteit
Archeologie, Geesteswetenschappen, Geneeskunde/LUMC, Governance and Global Affairs, Rechtsgeleerdheid, Sociale Wetenschappen, Wiskunde en Natuurwetenschappen, African Studies Centre, International Institute for Asian Studies, Honours Academy, Plato

Het 'Ouwe' Fonds is ingesteld ter nagedachtenis aan Willem Arnold Ouwerkerk – voor vrienden 'Ouwe' – die kort na zijn afstuderen op 8 januari 1994 op achtentwintigjarige leeftijd is overleden aan een hersentumor. Arnold Ouwerkerk heeft gelukkige Leidse jaren gekend en heeft ondanks zijn toenemende lichamelijke beperkingen – temidden van vele vrienden – zijn studie kunnen voltooien, mede door het begrip dat zijn docenten voor zijn situatie hebben getoond.

Het 'Ouwe' Fonds stelt zich ten doel studenten aan de Leidse Universiteit, die als gevolg van een ziekte of ander lichamelijk gebrek aanvullende voorzieningen nodig hebben voor een volwaardige deelname aan het universitaire leven, financieel bij te staan.

Meer informatie

Neem voor meer informatie of vragen contact op via LISF@luf.leidenuniv.nl, onder vermelding van het 'Ouwe' Fonds.

Met steun uit het fonds betaalde de Canadese student Dustin Hsiao, die als buitenlander geen thuiszorg krijgt, een deel van de kosten van zijn buddy, die onder meer boodschappen doet en een sociale rol vervult
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.