Universiteit Leiden

nl en

Beurs

LUF-SVM Fonds

De Stichting Verpakking en Milieu (SVM) stelt via het Leids Universiteits Fonds (LUF) acht studiebeurzen van ieder 4000 euro beschikbaar voor studenten die met succes een studiebeursaanvraag indienen voor hun scriptievoorstel rond het thema verpakking en milieu.

Deadline
Lopend
Doelgroep
Master
Landen/ nationaliteit
Alle nationaliteiten
Type beurs
Studie, Onderzoek
Faculteit
Archeologie, Geesteswetenschappen, Geneeskunde/LUMC, Governance and Global Affairs, Rechtsgeleerdheid, Sociale Wetenschappen, Wiskunde en Natuurwetenschappen, Interfacultair Centrum voor Lerarenopleiding, Onderwijsontwikkeling en Nascholing (ICLON), African Studies Centre, International Institute for Asian Studies

Omschrijving

Het Leids Universiteits Fonds (LUF) is met de Stichting Verpakking en Milieu op zoek naar acht scriptievoorstellen van masterstudenten met verrassende ideeën en impactvolle projectvoorstellen rond het thema Verpakking en Milieu. Leidende criteria hierbij zijn: meer gebruikersgemak voor de consument en de minste milieubelasting bijvoorbeeld door innovatief ontwerp/design van de verpakking, het voorkomen van verpakking, nieuwe of andere vormen van herverwerking en/of creatieve ideeën voor afvalfase. Kortom, denk out of the box!

Voor wie

Alle masterstudenten aan de Universiteit Leiden.

Voorwaarden

Je moet geregistreerd zijn als masterstudent aan de Universiteit Leiden.

Verplichtingen

 • De scriptie moet binnen 12 maanden na ontvangst van de toekenning worden ingeleverd.
 • De resultaten van de scriptie dienen te worden gepresenteerd aan een vertegenwoordiging van de Stichting Verpakking en Milieu en het Leids Universiteits Fonds.

Bedrag

4000 euro per student. In totaal worden er aan acht masterstudenten beurzen toegekend.

Aanmeldproces

Wil je kans maken op de beurs? Lever onderstaande documenten aan via cwb@luf.leidenuniv.nl, en noem LUF-SVM beurs in het onderwerp van je e-mail.

 • Een motivatie waarom je denk dat jouw voorstel een subsidie verdient.
 • Je scriptievoorstel gerelateerd aan het onderwerp ‘Verpakking en Milieu’ waarin de volgende zaken zijn opgenomen:
  • een analytische dan wel technische onderbouwing;
  • een creatief en innovatief voorstel;
  • een omschrijving van de beoogde bijdrage van je masterthesis aan de maatschappelijke discussie over verpakkingen en het milieu.
 • Een aanbevelingsbrief van je beoogde scriptiebegeleider.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met Mariska Heijmen.

Achtergrondinformatie

Het LUF-SVM Fonds is ingesteld met als doel masterstudenten met vernieuwende, onverwachte, overstijgende inzichten rond het thema verpakking en milieu te steunen om op deze wijze hun ideeën over de optimale balans tussen consumentengemak en milieubelasting de ruimte te geven.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.